Wat we nodig hebben is meer mensen die gespecialiseerd zijn in het onmogelijke

Ze leek letter en figuurlijk als een duveltje uit een doosje te sprinten. Bij het grote publiek nog niet erg bekend, maar na die eerste grote verrassing (zilver op de 100 meter) kende heel de wereld Daphne Schippers. We waren er vervolgens onmiddellijk en collectief van overtuigd dat ‘onze Daphne’ op de 200 meter het goud zou binnenrennen. Dat deed ze. En hoe!

Ook de buitenlandse pers was verrast. Waar had Nederland dit talent verborgen gehouden? Hoe kan het dat iemand, zo ineens, zo ontiegelijk hard is gaan rennen? Uiteraard kwam dit succes niet zomaar uit de lucht vallen. Al sinds haar negende is deze atlete een rennende legende in wording. Ze was al lang een befaamd zevenkampster en won tal van prijzen op diverse atletiekonderdelen. Tot Daphne enkele weken geleden ineens besloot, om in de aanloop naar de olympische spelen 2016, zich volledig te specialiseren op de sprint. Daar was ze altijd al verschrikkelijk goed in, maar nu kon zij haar volledige energie, focus en trainingsschema richten op dit specialisme. Wat een resultaat! Dat belooft nog wat voor Rio.

specialiseer en je bereikt meer

Binnen organisaties is specialiseren in één onderdeel van het werk, niet zo vanzelfsprekend. We hebben functies en zoeken daar goede mensen bij, niet andersom. Wanneer iemand niet op alle onderdelen even goed presteert, dan steken we veel energie in het verbeteren daarvan. Vaak verloren energie, want in dat onderdeel van de functie zit blijkbaar niet het grootste talent van die medewerker.
We kunnen het werk toch niet om mensen heen bouwen?
Waarom niet? Stel dat coach Bart Bennema zoiets had gezegd toen Daphne bedankte voor de meerkamp. “We hebben net geïnvesteerd in een paar nieuwe speren en ik maak dat schema voor de 400 meter horden niet voor niets”. Dan had zij waarschijnlijk nog steeds erg leuk meegedaan in Peking, maar het sprintje naar het podium niet hoeven trekken.


Binnen Siebert & Wassink Personeelsadvies vinden we het inmiddels steeds normaler om een collega te vragen een onderdeel van onze taak over te nemen. In het begin was dat wennen en leren loslaten. Vertrouwen opbouwen en soms zelfs schaamte overwinnen. Want we vinden, ten onrechte, nog vaak dat we het helemaal zelf moeten kunnen. Quatsch!

We halen nu juist steeds meer rendement uit ieders talent.

http://www.siebertwassink.nl/quotes/

Aantal keer bekeken: 214

Plaats een reactie