Wat zijn de voorwaarden/regels m.b.t. het vergoeden van een bril door de werkgever?

Beste HR professionals,

Momenteel ben ik afstudeerster op het gebied van HR. Hier is mijn opdracht het opzetten van HR. Daarnaast sta ik open voor vragen van medewerkers. Nu kwam er een medewerker met de vraag wat betreft het vergoeden van zijn bril. Hij werkt bijna heel de werkdag achter zijn computer en geeft aan zijn bril hiervoor te hebben gekocht. Ben je als werkgever verplicht de kosten voor zijn bril te vergoeden? En waar is deze informatie terug te vinden? Er heeft vooraf geen PMO plaatsgevonden.

Alvast heel veel dank voor de reactie

Aantal keer bekeken: 338

Plaats een reactie

Reacties op dit bericht

Natuurlijk moet je ervoor zorgen als werkgever dat jouw mensen hun werk kunnen doen. Een bril om daarmee het beeldscherm van hun computer te kunnen lezen hoort daarbij.

Weet dat een 'computerbril' niets anders is dan een leesbril. Het verschil is dat een leesbril een sterkte heeft om op een afstand van 40 centimeter goed te kunnen zien en een beeldschermbril op 60 centimeter.

Voor een bedrag van zo'n €15 kan je zo'n bril bij de HEMA kopen. Maar de kosten kunnen kunnen ook veel hoger zijn (merkbril, links-rechtsverschil, coating...) ... dat mag de werkNEMER zelf bepalen... JIJ vergoedt €15.

Weet ook, dat een computerbril niet alleen op het werk gebruikt wordt! En wat doe je als jouw werknemer zijn computerbril vergeten is...? En hoeveel van die brillen wil je per jaar fourneren...

RSS