Werk je aan een betere organisatie en een betere werkbeleving dan is dit niet alleen goed voor de tevredenheid, trots, loyaliteit en productiviteit.

Ook heeft het gevolgen voor de werkdruk en duurzame inzetbaarheid van medewerkers. Het onderwerp staat al jaren prominent op de directie-agenda.

Uit het achtste onderzoek naar de werkbeleving in Nederland blijkt dat de werkdruk volgens 31% van de medewerkers in Nederland te hoog is. Tevens blijkt dat de werkdruk de afgelopen 12 maanden is toegenomen met 30% en leidt het tot verzuim bij 21% van de medewerkers.

Bij werkgevers waar medewerkers aangeven dat de organisatie het beste uit hen haalt vindt maar 20% dat de werkdruk te hoog is.

Duurzame inzetbaarheid beslaat het mentale en fysieke aspect. Slechts 45% van de medewerkers kan het werk mentaal goed aan; fysiek ligt dit op 48%.

Ook hier geldt dat medewerkers werkzaam bij Top Performers veel positiever zijn en zijn ervan overtuigd dat de kans twee keer zo groot is dat ze doorwerken tot aan het pensioen.

Bekijk hieronder de volledige infographic 'werkbeleving in Nederland 2016'.

Aantal keer bekeken: 572

Bijlagen:

Plaats een reactie