Werkgeluk: bij wie ligt de verantwoordelijkheid eigenlijk?

Verantwoordelijkheid, het is iets waar veel organisaties mee worstelen. Regelmatig krijg ik de vraag: ‘Bij wie ligt de verantwoordelijkheid voor werkgeluk eigenlijk?’

In het antwoord kan ik kort zijn.


“Gelukkig zijn in je werk is eigen verantwoordelijkheid. Er is niemand anders verantwoordelijk voor wat er in jouw leven gebeurt, dan jijzelf. Dat is mijn overtuiging.”

Nu kun je denken:

Ja, maar als mijn manager mij altijd laat overwerken en er nooit waardering voor geeft, dan kan ik daar toch niks aan doen?

Er zijn zoveel dingen die iemand kan doen, om met deze situatie om te gaan

- Aangeven dat je het fijn zou vinden om meer waardering te krijgen

- Besluiten niet meer over te werken

- Een andere baan zoeken

- Jezelf de waardering geven

- Of niets doen en daar dan wel bewust voor kiezen


Eigen verantwoordelijkheid biedt perspectief

Wanneer iemand dit inziet, ontstaat er ruimte om actie te nemen om te zorgen dat dingen verbeteren en ook om nee te zeggen tegen dingen die niet bijdragen aan (werk)geluk en de organisatie.

Ik zie bij bedrijven regelmatig dat mensen de verantwoordelijkheid buiten zichzelf leggen. Dit leidt ertoe dat iemand een passieve houding aanneemt en waarschijnlijk geen stappen zet om de situatie te veranderen. Dit kan resulteren in klagen en mopperen tegen collega’s. Dit is helaas erg aanstekelijk en helemaal niet bevorderlijk voor een constructieve werksfeer.

Faciliteren door de organisatie

Vanuit het bedrijf kan gefaciliteerd worden dat medewerkers meer zelf verantwoordelijkheid nemen, door aan persoonlijk leiderschap te werken. Voor leidinggevenden is het dan ook zaak om mensen hierin te stimuleren. Het vraagt vertrouwen om mensen de ruimte te geven om zelf met oplossingen te komen.

In een bedrijfscultuur die sterk gericht is op controle, zullen leidinggevenden zelf ook bewust aan hun persoonlijk leiderschap moeten werken. Zodat er op die manier een sfeer kan ontstaan, waarin mensen zich veilig voelen en het vertrouwen krijgen dat het ok is om eigen beslissingen te nemen.

Training Gelukkig Werken

In de gelukkig werken training gaan we hier verder op in, door met collega’s te werken aan persoonlijk leiderschap. Aan het eind van de training hebben mensen zelfinzicht en weten ze wat voor en wat ze tegen werkt, als het gaat om werkgeluk. Ze kennen zichzelf en dragen verantwoordelijkheid. Ze zijn in staat om de juiste acties te nemen om bijv. een onprettige situatie te veranderen.

Neem bij interesse contact met mij op voor een strategiegesprek! mail@kristadewolff.nl

Over Krista

Ik help mensen en organisaties werk te maken van geluk. Vanuit een positieve mindset is het veel eenvoudiger om succesvol te zijn in je werk. Ik heb veel ervaring als interim-adviseur bij grote organisaties en ben opgeleid als Gelukkig Werken (team) coach. Ik verdiep me al jaren in wat mensen gelukkig maakt in hun werk en help ze hierbij. www.kristadewolff.nl

Aantal keer bekeken: 178

Plaats een reactie