Bijna 40 procent van de Nederlandse werknemers vindt zijn werkplek vies. Vooral de toiletten zijn een bron van ergernis. Maar ook collega's zijn in hun ogen niet al te schoon. 

Dit blijkt uit onderzoek van Wetten van de Werkvloer, een platform van NationaleVacaturebank, onder duizend Nederlandse werknemers. Maar liefst 39 procent van de werknemers geeft aan dat de hygiëne op de werkvloer te wensen overlaat. Hiervan zegt zelfs 20 procent dat de werkruimte überhaupt niet wordt schoongemaakt; Een op de vijf werknemers moet het doen met één schoonmaakbeurt per week.

Nederlanders vinden het vooral vervelend als ze op hun werk een vieze wc (44 procent) aantreffen of aan een smerig bureau, toetsenbord of telefoon (39 moeten) moeten zitten, constateren de onderzoekers. Olga Kleinlooh van NationaleVacaturebank: "Een vieze werkplek zorgt voor veel ergernis, wat het werkplezier en daarmee de productiviteit niet ten goede komt. Toch wordt er maar bij 40 procent van de werknemers dagelijks schoongemaakt. We adviseren werkgevers dan ook om voldoende aandacht te besteden aan hygiëne en werknemers er zelf ook op te attenderen hun werkplek schoon te houden. Voor henzelf, maar zeker ook voor collega’s.’

Ergernis: hygiëne collega's
Werknemers ergeren zich niet alleen aan hun vieze werkplek; ook de persoonlijke hygiëne van collega’s, of eigenlijk het ontbreken daarvan, is een bron van irritatie. "Vooral vieze luchtjes, zoals zweet of rook en het hebben van een slechte adem worden niet gewaardeerd. Andere ergernissen zijn het niet wassen van de handen na het toiletbezoek en het niezen of hoesten zonder de hand voor de mond te houden."

Aantal keer bekeken: 338

Plaats een reactie