Beste collega's,

Bij deze een leuk artikel:
http://www.personeelsnet.nl/bericht/3-voordelen-van-de-7-8-8-regel-...

Maar wie weet, wat nu precies geldt, ik loop tegen 2 casussen aan:

•Medw heeft 2 contracten voor bepaalde tijd ( 6 maanden en 12 maanden), 2de contract van bepaalde tijd eindigt in april 2015. Betreft verlengen? geldt dan nog de oude regeling? M.a.w. contract van maximaal 1,5 jaar evt. aanbieden, dan is er sprake van 3 contracten - 36 maanden.

•Medw heeft 3 contracten voor bepaalde tijd ( 3 x 12 maanden), 3de contract eindigt van rechtswege in september 2015. Evt. in vaste dienst of een maand van te voren aangeven dat contract niet wordt verlengd. Maar als je in dit geval contract niet verlengd (dus geen vaste dienst), is er dan al sprake van betalen transitievergoeding i.v.m. nieuwe wet 1 juli 2015 of geldt dit niet omdat deze contracten afgesloten zijn in de oude regeling?

Hoor graag.

Gr Saskia

Aantal keer bekeken: 306

Plaats een reactie

Reacties op dit bericht

Voor het 3e contract dat voor 1 juli wordt aangegaan, blijft de huidige wetgeving van toepassing ogv overgangsrecht in de WWZ.

Over de transitievergoeding geldt mogelijk (nieuw) overgangsrecht waarover op 3 maart 2015 wordt gestemd in 2e Kamer. Als dat wordt aangenomen is geen transitievergoeding onder voorwaarden verschuldigd.

Bedankt voor je reactie. Betreft voorbeeld 1, stel dat we deze medewerker nogmaals verlengen met 6 maanden, dan eindigt dit contract half oktober 2015. Dan is deze medewerker 2 jaar in dienst geweest (3 contracten gehad) en dan moet de medewerker in vaste dienst.
Wanneer er geen contract voor onbepaalde tijd plaats gaat vinden, moet je dan een transitievergoeding betalen aan deze medewerker? Is dat misschien verstandig om niet met 6 maanden te verlengen, maar met 5 maanden? Dan is er geen sprake van 24 maanden (1 x 12 en 2 x 6 maanden) maar sprake van 23 maanden dienstverband (1 x 6, 1 x 12 en 1 x 5 maanden) en hoef je geen transitievergoeding te betalen, is dit correct?

Hoor graag.

RSS