Zijn vaardigheden te ontwikkelen via online media?

Enige weken geleden had ik voor het eerst contact met Peter van der Reijden van Traintool. Inmiddels heeft Traintool de award gewonnen voor meest innovatieve E-learning van 2012. Ik was er altijd sterk van overtuigd dat je e-learning het beste kunt inzetten voor het aanbieden van de theorie en inzichten in het te leren gedrag/ nieuwe vaardigheden en dat je vooral tijdens de klassikale training oefent met het nieuwe gedrag. Echter in deze tool wordt juist al veel geoefend met het tonen van nieuw gedrag, dus ik was erg benieuwd hoe dit werkt en wat het opleverd.

Gisteren heb ik zelf dit concept mogen ervaren. Hoe gaat het in zijn werk? Met behulp van een duidelijke uitleg in het LMS wordt de cursist toegang geboden tot theorie en oefeningen die hij via de webcam kan uitvoeren. Het betreft e-coaching over softskills zoals communicatievaardigheden, inspireren, sales en klantgerichtheid.

Het hele idee achter dit concept is dat je op basis van aangeboden cases via de webcam kunt reageren, dit zo vaak kunt oefenen als je wilt en vervolgens ter feedback je gefilmde reactie naar de coach of medestudenten kan toesturen. Wat ik hier heel goed aan vind is dat je herhaaldelijk kunt oefenen. En omdat je zelf meerdere keren je reactie opneemt en dus terugziet, kun je jezelf steeds verbeteren. Tijdens deze oefeningen leer je dus deelvaardigheden die vervolgens in een klassikale setting met een trainer of coach verder geïntegreerd kunnen worden. En dat noem ik nu een mooi voorbeeld van blended learning; gebruik maken van technologie om het leerproces te ondersteunen zodat je nog meer uit de live training kunt halen! En link naar een demo vind je op mijn site: http://nicolevandermeulen.wordpress.com/2012/04/05/winnaar-van-de-i...

Ik ben ook erg benieuwd naar jullie ervaringen op het gebied van e-coaching, leerrendement? tools die goed werken? en of er voldoende draagvlak voor is.

Aantal keer bekeken: 138

Plaats een reactie