De 5 populairste HR boeken over Personeelsbeleid uit de HRBase boekenwinkel zijn:

1.) Leerboek HRM
2.) Denk aan je mensen
3.) Organisatieontwikkeling en human resource management
4.) Grip op personele inzetbaarheid
5.) Aan de slag met levensfasenbeleid

Hieronder vind je een korte omschrijving van elk van de boeken.
Of ga naar onze boekenwinkel en bekijk alle boeken.


Leerboek HRM
Frits Kluytmans
Waardering: 4 (20 stemmen)
Prijs: €53.95
De opvolger van het ‘Leerboek Personeelsmanagement’ 5e druk is geworden ‘Leerboek HRM’, 1e druk.De hoofdstukken zijn gegroepeerd rond de drie kernthema’s van HRM: planning en sturing van personeelsstromen, motiveren en sturen van medewerkers, en het ontwikkelen van medewerkers en organisaties

Denk aan je mensen

Weerbarstigheid te lijf in het onderwijs en elders


Dolf van den Berg
Waardering: 4,5 (3 stemmen)
Prijs: €14.80
Door de onderwijsgeschiedenis heen zijn er voortdurend initiatieven geweest tot vernieuwing, maar vrijwel altijd hebben enthousiasme en scepsis scherp tegenover elkaar gestaan. Hoe komt dit? Leraren bouwen aan een persoonlijk systeem van kennis, vaardigheden en houdingen. Bij voorstellen voor verandering ontstaan er confrontaties tussen dit persoonlijk systeem en de voorstellen, wat vaak leidt tot polarisatie en verdeeldheid. Dit is ernstig, want dit zorgt voor problemen. Dat is echter te vermijden door een bijzonder leiderschap te ontwikkelen. Uit de Inhoud.

Organisatieontwikkeling en human resource managementHans Doorewaard en Willem de Nijs
Waardering: 5 (1 stemmen)
Prijs: €40.00
Er is de laatste jaren veel literatuur verschenen over nieuwe productie- en organisatieconcepten. Wat hebben deze nieuwe ideeën nu voor consequenties voor het management van organisatieontwikkeling en het menselijk potentieel in organisaties? Dat is de centrale vraag waarop in dit boek geprobeerd wordt antwoord te geven.

Grip op personele inzetbaarheid

Omgaan met schaarste in de branche Verpleeg-, Verzorgingshuizen en Thuiszorg


Hilde Veldhuis, Marieke Gersdorf en Michiel Baldal
Waardering: 5 (1 stemmen)
Prijs: €20.50
Dit boek bespreekt een nieuwe manier van capaciteitsmanagement: het model voor Dynamisch Capaciteitsmanagement. Op basis hiervan kunnen nieuwe initiatieven voor optimale personele inzetbaarheid geïnitieerd worden. Dit model is door Berenschot ontwikkeld en toegepast bij vier organisaties in de sectoren Verpleging & Verzorging en Thuiszorg.

Aan de slag met levensfasenbeleid

Van afdelingsfoto naar actiefilm


Anieta Scholten
Waardering: 3.5 (7 stemmen)
Prijs: €19.95
Anieta Scholten reikt in dit boek leidinggevenden een praktische methode aan om medewerkers geschikte te houden voor de organisatie. De methode zorgt voor een goede verbinding met alle reeds bestaande personeelsinstrumenten. Het is niet ingewikkeld, niet nieuw, maar zeer praktisch en .... het werkt! Aan de slag dus!

Aantal keer bekeken: 945