De 5 populairste HR boeken over Ziekteverzuim uit de HRBase boekenwinkel zijn:

1.) Verzuim
2.) Werken, iedereen wordt er beter van
3.) Memo Plus arbeidsovereenkomst en ontslag 2010
4.) Gezond verzuimmanagement
5.) Praktijkgids Ziekte & Re-integratie 2010

Hieronder vind je een korte omschrijving van elk van de boeken.
Of ga naar onze boekenwinkel en bekijk alle boeken.

Verzuim

Aanpak & begeleiding

Cor van Duinhoven
Waardering: 4 (3 stemmen)
Prijs: €13.95

Verzuim, aanpak & begeleiding geeft niet alleen tips voor het beheersen van verzuim en het bevorderen van herstel en snelle werkhervatting, er is ook ruime aandacht voor gezond werken en het verhogen van de weerbaarheid van de medewerkers.

Werken, iedereen wordt er beter van

Oplossingsgericht verzuimmanagement

Marleen Teunis
Waardering: 4 (8 stemmen)
Prijs: €39.00

Uit onderzoek blijkt dat het aantal medewerkers dat thuis blijft vanwege stress door privéomstandigheden stijgt en het aantal chronisch zieken toeneemt. Een schrikbeeld voor ondernemers en voor de individuen die het treft. Dit boek introduceert een vernieuwende methode die op een andere manier omgaat met ziek zijn en verzuim.

Memo Plus arbeidsovereenkomst en ontslag 2010


Cees van Leeuwen, Jakob Hofsteenge en J.J. Nuijten
Waardering: 4 (8 stemmen)
Prijs: €44.50

In deze uitgave, waarvan ieder jaar een bijgewerkte editie verschijnt, wordt informatie samengebracht over het onderwerp arbeidsovereenkomst en ontslag die een breed terrein beslaat. De inhoud van dit boek wordt niet gevormd door één rechtsgebied, maar biedt een combinatie van verschillende onderwerpen die alle van belang zijn voor (met name) de personeelsfunctionaris binnen bedrijven en instellingen.

Gezond verzuimmanagement

Praktische handleiding voor een totaalaanpak van ziekteverzuim

Jürgen Hell
Waardering: 0 (0 stemmen)
Prijs: €22.95

Hoe krijgt u als werkgever de teugels over het verzuim in handen? Hoe gaat u om met uw Arbo-dienst, uw verzekeraars, de uitkeringsinstantie en de wetgever? Hoe zorgt u voor een verzuimcultuur die streng én rechtvaardig is? Wat doet u in uw beloningsbeleid met ziekteverzuim? 'Gezond verzuimmanagement' gaat in op deze vragen en de concrete knelpunten waar bedrijven mee te maken hebben in de aanpak van verzuim.

Praktijkgids Ziekte & Re-integratie 2010


N. de Ridder en Steven van der Minne
Waardering: 4 (8 stemmen)
Prijs: €252.28

In de 'Praktijkgids Ziekte & Re-integratie' vindt u informatie over ziekte en arbeidsongeschiktheid van werknemers en de acties die de werkgever kan dan wel moet nemen. De toepassing van wettelijke rechten en plichten staat centraal en u krijgt diverse tips en voorbeelden. De Praktijkgids geeft informatie over het optimaal re-integreren van uw werknemers en bevat tal van voorbeeldbrieven en modellen.

Aantal keer bekeken: 2956