De 5 populairste HR boeken over HR beleid van dit moment uit de HRBase boekenwinkel zijn:

1.) Leerboek HRM
2.) Loven en bieden over werk
3.) De praktijk van strategisch personeelsmanagement
4.) Organisatieontwikkeling en human resource management
5.) Kwaliteitsselectie bij reorganisatie en collectief ontslag

Hieronder vind je een korte omschrijving van elk van de boeken.
Of ga naar onze boekenwinkel en bekijk alle boeken.

Leerboek HRM

Spelenderwijs je competenties ontdekken

Frits Kluytmans
Waardering: 4 (21 stemmen)
Prijs: €51.95De opvolger van het 'Leerboek Personeelsmanagement' 5e druk is geworden 'Leerboek HRM', 1e druk.De hoofdstukken zijn gegroepeerd rond de drie kernthema's van HRM: planning en sturing van personeelsstromen, motiveren en sturen van medewerkers, en het ontwikkelen van medewerkers en organisaties.


Loven en bieden over werk

Naar dialoog en maatwerk in de arbeidsrelatie

Aukje Nauta, Peter Oeij, Rien Huiskamp
Waardering: 0 (0 stemmen)
Prijs: €24.50'Als het me lukt om meer omzet te draaien, wat betekent dat dan voor mijn salaris?' 'Wat denk jij dit jaar te kunnen bijdragen om de afdeling nog beter te laten draaien?' Werknemers en leidinggevenden onderhandelen wat af in hun onderlinge arbeidsrelatie. De afspraken die ze daarbij maken over werktijden, beloning, ontwikkeling en prestaties zijn steeds meer maatwerk. Niet langer legt de CAO of het individuele arbeidscontract vast wat werknemers wanneer tegen welk salaris moeten doen.


De praktijk van strategisch personeelsmanagement


Kees Kouwenhoven, P.L.R.M.van Hooft, Ludwig Hoeksema
Waardering: 4.5 (7 stemmen)
Prijs: €41.00Theorieën en modellen zijn mooi, maar blijken in de werkelijkheid van alledag vaak moeilijk in praktijk te brengen. Zo kennen organisaties ook geen standaardproblemen, waarvoor panklare oplossingen zijn. Vanuit deze visie hebben de auteurs een denklijn en werkwijze ontwikkeld dit u op weg helpen naar oplossingen voor de praktijk van uw organisatie.


Organisatieontwikkeling en human resource management


Jelle Dijkstra
Waardering: 4 (2 stemmen)
Prijs: €40.00Er is de laatste jaren veel literatuur verschenen over nieuwe productie en organisatieconcepten. Wat hebben deze nieuwe ideeën nu voor consequenties voor het management van organisatieontwikkeling en het menselijk potentieel in organisaties? Dat is de centrale vraag waarop in dit boek geprobeerd wordt antwoord te geven.


Kwaliteitsselectie bij reorganisatie en collectief ontslag

Het einde van 'last in first out'?

Nico Smid en Martijn van der Woude
Waardering: 5 (1 stemmen)
Prijs: €27.50

In 'Kwaliteitsselectie bij reorganisatie en collectief ontslag' brengt Jelle Dijkstra de ontstane situatie in kaart. Hij laat zien hoe je bij reorganisatie en ontslag de beste medewerkers voor je organisatie kunt behouden, zonder in conflict met de wet te komen. Omdat voorkomen beter is dan genezen, breekt hij bovendien een lans voor het continu aanpassen van personeelsbestand en organisatie. Een dergelijk preventief beleid verkleint de kans dat er grootschalig moet worden gereorganiseerd aanzienlijk.

Aantal keer bekeken: 1210