De 5 populairste HR boeken uit de HRBase boekenwinkel zijn:

1.) Samenwerken in organisaties
2.) De Kleine Gids voor de Nederlandse Sociale Zekerheid 2010.2
3.) Designing and Developing Training Programs
4.) Leerboek HRM
5.) Handboek ontwikkelingsgericht coachen

Hieronder vind je een korte omschrijving van elk van de boeken.
Of ga naar onze boekenwinkel en bekijk alle boeken.


Samenwerken in organisaties
Monique Dankers-van der Spek
Waardering: 0 (0 stemmen)
Prijs: €45.00
'Samenwerken in organisaties' is een praktisch en compleet handboek over communiceren en samenwerken in de beroepspraktijk. Het boek is systematisch en gelaagd opgebouwd. Allereerst komt de basis aan bod: het communicatieproces, de basisvaardigheden voor communiceren en het voeren van een zakelijk gesprek. Daarna volgen de tweegesprekken, zoals adviesgesprekken, slechtnieuwsgesprekken en sollicitatiegesprekken. Ook komt aan de orde hoe je assertief kunt reageren, hoe je de ander kunt motiveren om met je mee te werken en hoe je met emotionele reacties kunt omgaan. Vervolgens wordt het geleerde toegepast in situaties waarin in groepen wordt gecommuniceerd en samengewerkt.

De Kleine Gids voor de Nederlandse Sociale Zekerheid 2010.2
A. Hop
Waardering: 0 (0 stemmen)
Prijs: €9.50
De Kleine Gids behandelt de belangrijkste sociale zekerheidswetten op overzichtelijke wijze, in enkele pagina’s per wet. Geen wetsartikelen of verwijzingen naar jurisprudentie, maar een heldere uitleg van de werking, strekking en uitvoering van de wet. De Kleine Gids is een begrip voor iedereen die met de sociale zekerheid te maken heeft, van advocaat tot uitkeringsgerechtigde. De Kleine Gids verschijnt twee maal per jaar, in februari en augustus.

Designing and Developing Training ProgramsMarcus Buckingham
Waardering: 0 (0 stemmen)
Prijs: €35.54
Taal: EN'Designing and Developing Training Programs' geeft een praktisch overzicht van alles wat er bij het opzetten van een trainingsprogramma komt kijken. Het boek staat bol van de nuttige informatie, best-practices en bewezen strategieën. Het boek is gericht op zowel ervaren, als beginnende trainers. De geboden stof is bovendien zeer resultaatgericht en de presentatie is toegankelijk.


Leerboek HRM
Frits Kluytmans
Waardering: 4,5 (20 stemmen)
Prijs: €53.95
De opvolger van het ‘Leerboek Personeelsmanagement’ 5e druk is geworden ‘Leerboek HRM’, 1e druk.De hoofdstukken zijn gegroepeerd rond de drie kernthema’s van HRM: planning en sturing van personeelsstromen, motiveren en sturen van medewerkers, en het ontwikkelen van medewerkers en organisaties.


Handboek ontwikkelingsgericht coachen

Een hefboom voor zelfsturing


Rudy Vandamme
Waardering: 0 (0 stemmen)
Prijs: €39.30
In dit boek vindt u de fundamenten om een coach te worden die het persoonlijk aspect methodisch kan hanteren, zoals de methodiek om patronen te zoeken, de manieren om de zelfsturing te bevorderen, een coachingtraject in zeven fasen, en een model met vijf niveaus van zelfsturing. De modellen zijn oorspronkelijk en het resultaat van jarenlang onderzoek. De essentie van de ontwikkelingsgerichte aanpak wordt duidelijk gemaakt door schema's, cartoons en vier uitvoerige casussen uit diverse sectoren.

Aantal keer bekeken: 194