De 5 populairste HR boeken over de maand juli uit de HRBase boekenwinkel zijn:

1.) Hoe krijg ik ze zover?
2.) Onze ijsberg smelt!
3.) Ontdek je sterke punten
4.) De 9+ organisatie
5.) De zeven eigenschappen van effectief leiderschap (nieuwe vertal...

Hieronder vind je een korte omschrijving van elk van de boeken.
Of ga naar onze boekenwinkel en bekijk alle boeken.


Hoe krijg ik ze zover?

Draagvlak zonder dwang


Jan van Setten
Waardering: 4 (8 stemmen)
Prijs: €19.90
Gedragsverandering is een fragiel proces, dat in een aantal natuurlijke fases verloopt. Houd daar rekening mee, want gaat u te snel, dan raakt u uw medewerkers kwijt gaat u te langzaam, dan raken ze ontmoedigd. Van Setten vertelt hoe u medewerkers met glashelder management door de verschillende fases heen krijgt.

Onze ijsberg smelt!

Succesvol veranderen in moeilijke omstandigheden


John Kotter en Holger Rathgeber
Waardering: 4 (145 stemmen)
Prijs: €19.90
Als u 'Wie heeft mijn kaas gepikt' van Spencer Johnson kent, weet u hoe vermakelijk en tegelijk leerzaam een goede parabel kan zijn. Dit boek beschrijft de paniek die een kolonie van 286 pinguïns overvalt, als duidelijk wordt dat de gletsjer waarop ze leven op smelten staat. Wat 'Wie heeft mijn kaas gepikt' voor de verandering van het individu is, is 'Onze ijsberg smelt!' voor veranderingen van groepen, teams en organisaties. Het boek is in full-colour uitgegeven en rijkelijk geïllustreerd.

Ontdek je sterke punten

Een revolutionair programma om unieke talenten te ontwikkelen


Marcus Buckingham
Waardering: 4 (46 stemmen)
Prijs: €12.50
Met 'Ontdek je sterke punten' gaat u op zoek naar uw mogelijkheden. Hierbij maakt u gebruik van de unieke code, die in elk boek staat, voor de StrengthsFinder. Dit is een ondersteunend internetprogramma met online feedback om talenten te ontdekken en in te zetten voor persoonlijk en zakelijk succes.


De 9+ organisatie

Van marketshare naar mindshare


Berry Veldhoen en Stephan van Slooten
Waardering: 4,5 (20 stemmen)
Prijs: €24.90
Het perspectief voor de 9+ organisatie: de onderneming die volledig gebouwd is op het fundament van klantbeleving. De auteurs leggen in tien inspirerende hoofdstukken uit hoe organisaties in alle commerciële bedrijfsprocessen veel relevanter kunnen worden in de belevingswereld van de klant. Deze organisaties verwerven mindshare met een hoger marketshare als gevolg. De bonus? Volledig tevreden en daardoor loyale klanten!


De zeven eigenschappen van effectief leiderschap (nieuwe vertaling)

Vertaling van The 7 Habits of Highly Effective People


Stephen R. Covey
Waardering: 4,5 (229 stemmen)
Prijs: €26.50
In dit boek, waarmee Stephen Covey een miljoenenpubliek heeft bereikt, leert hij hoe managers de kwaliteit van hun persoonlijke leven, hun producten, diensten en organisaties kunnen verbeteren. Covey beschrijft 7 eigenschappen die succesvolle mensen gemeenschappelijk hebben: proactiviteit, doelgerichtheid, beginnen bij het begin, denken in termen van winwin relaties, eerst begrijpen dan begrepen worden, synergetisch werken en evenwichtige zelfvernieuwing.

Aantal keer bekeken: 711