De 5 populairste HR boeken voor HR professionals uit de HRBase boekenwinkel zijn:

1.) De kern van HRM
2.) HRM in projecten
3.) Generatie Y: aan het werk
4.) HR nieuwe stijl
5.) Verkoop je HR!

Hieronder vind je een korte omschrijving van elk van de boeken. Of ga naar onze boekenwinkel en bekijk alle boeken.

De kern van HRM

Robert Verburg
Waardering: 4 (1 stemmen)

Prijs: €32.50
Taal: NLInzicht in de kern van HRM is voor leidinggevenden van groot belang om de juiste keuzes te maken ten aanzien van hun personeel en om te bepalen wanneer ondersteuning van een interne of externe HRM specialist wenselijk is. In dit boek staat de kern van HRM centraal. Op basis van praktijkvoorbeelden, toonaangevende internationale publicaties en onderzoek in Nederland worden essentiële thema’s van HRM belicht.

HRM in projecten

Over vakidioten, jaknikkers en rebellen
Daan Boddeke, Erika Drentje, Sander Roesink
Waardering: 3.5 (3 stemmen)

Prijs: €27.50
Taal: NLDe menselijke factor bepaalt voor een belangrijk deel of een project slaagt of niet. Toch speelt personeelsmanagement geen rol van betekenis in het denken over projectmanagement. Ook in de literatuur over projectmanagement komt dit onderwerp nauwelijks ter sprake. 'HRM in projecten' voorziet in deze leemte door de belangrijkste HRM-factoren te beschrijven die een rol spelen bij het succesvol managen van projecten.

Generatie Y: aan het werk

Van een zoektocht naar de drijfveren van de Generatie Y naar een nieuwe HRM focus voor een Y proof organisatie
Kim Castenmiller
Waardering: 5 (1 stemmen)

Prijs: €17.95
Ingenaaid
Taal: NLWaarom zijn veel talentprogramma’s zonde van het geld? Waarom zou het traditionele functiehuis op de schop moeten? Hoe is de nieuwe aanstormende generatie te binden en te boeien? Kim Castenmiller zet in deze publicatie helder uiteen wat de unieke kenmerken zijn van de jongste werkende generatie; de Generatie Y. Op basis van uitgebreid onderzoek en haar eigen ervaringen als HR-professional, legt zij uit wat organisaties kunnen leren van deze aanstormende talenten.

HR nieuwe stijl

Naar excellente dienstverlening tegen lage kosten
J.J.L. Lourens, Ivo Brughmans
Waardering: 4 (3 stemmen)

Prijs: €42.00
Ingenaaid
Taal: NL'HR nieuwe stijl' betoogt zowel directies als HR-managers te helpen bij het transformeren van de HR-functie. Het boek beschrijft inhoudelijk wat concepten als de HR-business partner, HR-IT, HR-shared services en HR-outsourcing betekenen. Maar ook de politieke en emotionele processen die zich rondom de implementatie hiervan worden. Het boek geeft geen panklare oplossingen maar praktische input voor het voeren van de juiste discussie

Verkoop je HR!

Een praktische aanpak voor een succesvol sourcingstraject
Frederique van den Berg van Saparoea, Guido Braamm, Guus Dijkstra
Waardering: 4 (15 stemmen)

Prijs: €31.50
Gebonden
Taal: NLMet outsourcen kunt u wellicht kosten besparen, maar wist u dat u daar misschien zelfs mee kunt verdienen? KPN is een van de eerste bedrijven in Nederland die een verregaande grootschalige sourcing succesvol heeft uitgevoerd. De auteurs beschrijven niet alleen alle praktische stappen in het traject, maar ook de ervaringen van de direct betrokken personen. Laat u inspireren door deze innovatieve methode, waar ook uw bedrijf veel baat bij kan hebben.

Aantal keer bekeken: 715