Informatie:

Medezeggenschap

Veel HR medewerkers hebben er mee te maken: de OR. Soms een bron van inspiratie en op andere momenten een verplicht nummer. Op deze plek de gelegenheid om vragen te stellen en ervaringen uit te wisselen.

Leden: 10
Laatste wijziging: 6 Oktober 2016

HR-forum

Ondernemingsraad: kostbaar speeltje? 6 reacties

Een week of wat geleden kwam ik bij een bedrijf die een ondernemingsraad wilde oprichten. Toen ik geschetst had wat er allemaal niet voor nodig was keek hij me aan. Hoezo minimaal 60 uur per jaar…Lees verder

Begonnen door Simon Troost. Laatste reactie van Sylvia Meeuwse 11 November 2010.

Prikbord

Reactie van Simon Troost on 30 augustus 2010 at 1:41pm
Een week of wat geleden kwam ik bij een bedrijf die een ondernemingsraad wilde oprichten. Toen ik geschetst had wat er allemaal niet voor nodig was keek hij me aan. Hoezo minimaal 60 uur per jaar voor onderling overleg? En ook nog 5 dagen scholing ??? Ik zag hem even denken en toen hij wist hoeveel leden de OR moest gaan tellen berekende hij bliksemsnel: dat kost me € 80.000 per jaar.

Ik heb hem uitgelegd dat hij daar heel veel voor terug zou krijgen. Maar hij heeft me wel aan het denken gezet. Wie houdt eigenlijk in de gaten of de OR zijn geld wel waard is??? Is er sprake van een kwaliteitstoets in de vorm van functieprofielen en/of beoordelingen??

Ik ben voorstander van het invoeren van een functioneringsgesprekken systeem. Wie dat moet doen: de OR zelf of ook de bestuurder. Het lijkt me een leuk discussiepunt. Uiteraard moeten deze gesprekken ook gericht zijn op ontwikkeling van de leden van de OR. Een soort POP dus ......maar ik ben benieuwd hoe anderen daar naar kijken

Laat een reactie achter

Je moet lid zijn van Medezeggenschap om reacties te kunnen toevoegen!