Recruitment Process Outsourcing

Informatie:

Recruitment Process Outsourcing

Kennis delen over Recruitment Process Outsourcing.

Locatie: Amsterdam
Leden: 17
Laatste wijziging: 11 September 2011

HR-forum

Deze groep heeft nog geen geplaatste HR berichten.

Prikbord

Reactie van Max Galjaard on 20 januari 2010 at 9:54pm
Vandaag een inspirerende dag gehad op uitnodiging van Connexys, om met een aantal ervaringsdeskundigen eens te 'sparren' over onder andere Recruitment Process Outsourcing.
Waarom zou een organisatie RPO overwegen?
Wellicht vanuit strategische overwegingen (alle niet core-activiteiten afstoten)
Wellicht vanuit efficiency overwegingen (een gespecialiseerde partij kan het beter/sneller)
Wellicht vanuit kwaliteits- en continuiteitsoverwegingen?
Ben benieuwd wat andere overwegingen kunnen zijn. Ben daarnaast geinteresseerd in ervaringsdeskundigen die in de praktijk met RPO te maken hebben.
Reactie van Marko Hol on 20 januari 2010 at 10:28pm
Hi Max, Interesssant, ik merk dat de discussie op steeds meer plaatsen begint te ontstaan.
De voordelen van RPO liggen vooral op de verbetering in kwaliteit, kosten, service en snelheid van het wervingsproces. RPO verleners creëren schaalvoordelen omdat zij bij meerdere partijen actief zijn. Ook is er een groter bereik van kandidaten omdat RPO providers de algemene kennis van werving benut voor een specifieke organisatie. Samengevat zijn er bij RPO meer en voordeliger benutting van resources zoals cv-databases, recruitment tools en netwerken.
Daarbij levert RPO een meer flexibele kostenpost op dan een interne recruitmentafdeling. Het kan worden doorberekend op basis van de recruitmentbehoefte, wat betekent dat in stillere tijden geen ontslagen nodig zijn of een afdeling onderbenut wordt.
Een grote reden voor HR om routine recruitmentactiviteiten te outsourcen, is dat zij tijd vrijmaken om zich bezig te houden met strategische HR vraagstukken. HR managers geven veelal aan dat ze op dit moment slechts 15-20% besteden, waar ze d t liever meer dan 30% willen zijn.
Zelf hebben wij als bedrijf (FellowsGroup) recentelijk een nieuwe RPO pitch gewonnen waarbij naast kennis en ervaring vooral de business case (financieel) doorslaggevend was. Die insteek past natuurlijk ook helemaal in deze tijd.

Laat een reactie achter

Je moet lid zijn van Recruitment Process Outsourcing om reacties te kunnen toevoegen!

 

Leden (16)