Judit Wassing
  • 11-49
Deze content delen

De contacten van Judit Wassing

  • Jan vd Zanden
 

De pagina van Judit Wassing

Laatste wijziging

Judit Wassing heeft gereageerd op Mark Idzingas HR nieuwsitem Wel of niet duurzaam arbeidsongeschikt?
"Beste Mark, volgens mij is er bij 80-100 WGA sprake van een loonaanvullingsuitkering ipv een vervolguitkering ná de loongerelateerde uitkering. Dat betekent dat er niet wordt getoetst op de restverdiencapaciteit en dus niet hoeft te worden…"
28 Juni 2011
Judit Wassing heeft gereageerd op Nadia's HR bericht 'Sanctie UWV: loondoorbetalen'
"Beste Nadia, ja, erg vervelend zo'n loonsanctie. Ten aanzien van de hoogte heb je al tips gekregen. Zonder nadere bepalingen geldt inderdaad de wettelijke regeling, dus 70% in het 3e ziektejaar. Ten aanzien van de duur kan je nog wel eea…"
23 Mei 2011
Judit Wassing heeft gereageerd op Maaike Kuijpers's HR bericht 'Wat is een gebruikelijke duur voor een consult van een bedrijfsarts?'
"Beste Maaike, het ligt er natuurlijk aan wat de bedrijfsarts tijdens dat consult moet doen. En tegen welk tarief dat wordt gedaan. En wat je vindt van het geleverde werk. En door wie die wordt aangestuurd en gevoed met informatie. Allemaal aspecten…"
28 Februari 2011
Judit Wassing heeft gereageerd op Simone van Eekhout's HR bericht 'subsidiemogelijkheden (nieuwe) medewerkers'
"bij aanname van bepaalde groepen arbeidsongeschikten zijn er ook diverse financiele prikkels. Voorzieningen bij ziekte of handicap UWV wil meer mensen met een ziekte of handicap aan het werk helpen; bij het in dienst nemen en door ze in dienst te…"
24 Februari 2011
Judit Wassing heeft gereageerd op Renée Aben's HR bericht 'Outplacementburau in regio Utrecht'
"Beste Renée, de Care Group biedt vanuit het mobiliteitscentrum bemiddelingstrajecten naar ander werk aan vanuit twee situaties. Enerzijds via traditionele herplaatsing en anderzijds via contractovername. Volgens mij sluit dit laatste precies…"
17 Februari 2011
Het HRbase profiel van Judit Wassing is gewijzigd
27 Januari 2011
Judit Wassing heeft gereageerd op Jeroen's HR bericht 'Sanctioneren tegenwerking WVP'
"In deze kwestie kan ook bij UWV Werkbedrijf een ontslagvergunning worden aangevraagd met als reden het niet meewerken aan de reintegratie. Uiteraard mits dit voldoende blijkt uit het dossier."
18 Oktober 2010
Judit Wassing heeft gereageerd op Sven Karass's HR bericht 'Ziekteverzuim of arbeidsongeschikt door nevenactiviteit'
"Beste Sven, Allereerst schieten mij een aantal vragen te binnen: - Als je weet dat hij nevenwerkzaamheden doet, en er is geen schriftelijke toestemming gegeven, dan gedoog je dus de huidige situatie. Is dat wenselijk? - Hoeveel uur werkt hij bij…"
7 Oktober 2010
Jan vd Zanden en Judit Wassing zijn nu contacten
16 September 2010
Judit Wassing heeft gereageerd op Dewi Miegies's HR bericht 'Contract onbepaalde tijd omzetten naar bepaalde tijd?'
"Hoi Jan, begrijp ik goed uit je verhaal dat bij bijvoorbeeld een overplaatsing naar een andere afdeling en andere functie, maar binnen het bedrijf (zelfde formele werkgever en loonheffigsnummer) de werkgever het contract voor onbepaalde tijd kan…"
16 September 2010
Judit Wassing heeft gereageerd op Ellen Rooseboom's HR bericht 'Verzuim vanwege dezelfde klachten, nieuw of doorlopend ziektegeval?'
"Beste Ellen, vraag is wie de betreffende werknemer beter heeft gemeld. Heeft hij dat zelf gedaan? Is de bedrijfsarts hierin gekend (is altijd mijn advies, met name bij langdurige psychische klachten en kans op recidive). Is zijn hersteldmelding…"
16 September 2010
Judit Wassing heeft gereageerd op Regina's HR bericht 'Contractaanpassing gedeeltelijk herstelde medewerker'
"Hoi Regina, let wel dat bij een nieuw contract (na een vaststellingsoverenkomst) het UWV dit kan zien als een andere functie en dus is (oud) Amber niet meer van toepassing. Dan geldt bij uitval opnieuw een wachttijd van 104 weken! Ik pleit dus voor…"
2 September 2010
Judit Wassing heeft gereageerd op Jeroen's HR bericht 'Zieke medewerker verpleegadres'
"Wettelijk gezien is woon-werkvervoer een verantwoordelijkheid van de werknemer. In een CAO of individuele arbeidsovereenkomst kunnen aanvullende bepalingen zijn opgenomen, maar daar schrijf je niets over. Bij arbeidsongeschiktheid heeft de werkgever…"
26 Augustus 2010
Judit Wassing heeft gereageerd op Laura von Ende's HR bericht 'Contractwijziging toch doorvoeren ondanks ziekte werknemer?'
"Beste Laura, ben niet helemaal zeker, maar volgens mij kan de geplande contfractwijziging doorgang vinden omdat deze geen relatie heeft met de ziekte en al voor het ontstaan daarvan (schriftelijk) is afgesproken. Eventueel ziekengeld na de…"
26 Augustus 2010
Judit Wassing heeft gereageerd op Mariëtte's HR bericht 'Ziek en aanbieden andere functie'
"Beste Mariette, Naast de al genoemde tips, proefplaatsing en zorgvuldige documentatie vanwege Poortwachter adviseer ik te laten onderzoeken of de geplande functie daadwerkelijk en duurzaam geschikt is gezien haar beperkingen. Dus door de…"
27 Juli 2010
Judit Wassing heeft gereageerd op Hettie Schuring's HR bericht 'Een warm bad...'
"Warm verhaal. Zoals ik jou ook ken. En je werkwijze. Ga zo door!"
27 Juli 2010

Profiel informatie

Bij welk bedrijf ben je werkzaam?
Care Group
Webadres bedrijf:
http://www.care-group.nl
Aantal werknemers werkzaam bij bedrijf
11-49
In welke bedrijfstak ben je werkzaam?
Zakelijke dienstverlening
Functie
Anders
Indien anders, vul hieronder uw functie in:
Register Arbeidsdeskundige
Is dit een leidinggevende functie?
Nee

Prikbord

Je moet lid zijn van HRbase - grootste HR netwerk van Nederland om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van HRbase - grootste HR netwerk van Nederland

  • Nog geen reacties