Lisette Heikens
  • Vrouw
  • Leiderdorp
  • Nederland
  • freelance
Deze content delen
 

De pagina van Lisette Heikens

Laatste wijziging

Lisette Heikens heeft gereageerd op Maarten Monchens HR nieuwsitem Mediator: kan u € 50.000 schelen bij een arbeidsconflict
"Beste Maarten, Moet toch een kanttekening plaatsen bij de 'onafhankelijkheid' van de mediator, want door wie wordt deze ingehuurd en betaald? Dat zal toch in de meeste gevallen de werkgever zijn.."
13 Februari 2014
Lisette Heikens heeft gereageerd op Mark Idzingas HR nieuwsitem Hoe je een goed verzuimdossier opbouwt (zonder dat het je zeeën van tijd kost)
"@Laura van Luipen, ben het met je eens dat het wel verstandig is, kontakt momenten met zieke medewerker vast te leggen. Misschien nog een tip voor gebruikers: T.b.v. de 2e spoor re-integratietraject dat ik voor een klant zelf ter hand genomen heb,…"
4 Juli 2013
Lisette Heikens heeft gereageerd op Mark Idzingas HR nieuwsitem Zieke werknemer ontslaan? Niks spannends aan.
"Ha Mark, Ik ben het met je eens dat een vaststellingsovereenkomst (die je overigens idd op de site van het UWV kan vinden) eenvoudiger is, maar hoezo zou het goedkoper zijn? Na twee jaar ziekte heeft werkgever immers geen loonbetalingsverplichting…"
15 Maart 2013
Lisette Heikens heeft gereageerd op Rianne de Mos - van Dongen's HR bericht 'Medische kosten vergoeden na bedrijfsongeval?'
"Tegen de kosten van de schade, die een werknemer t.g.v. een arbeidsongeval lijdt en waarvoor hij de werkgever aansprakelijk stelt, kan een werkgever zich verzekeren door een zgn. AVB, een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering, af te sluiten. Ik neem…"
29 Oktober 2012
Lisette Heikens heeft gereageerd op Mark Idzingas HR nieuwsitem Bedrijfsarts als oorzaak van ziekteverzuim. Kan dat?
"Tja, en betaalt (echt met een t) de werkgever dan het loon van werknemer niet gewoon door als de bedrijfsarts terecht oordeelt (ook met een t) dat werknemer niet arbeidsongeschikt is? 'Die andere' oplossing kost in de meeste gevallen ook…"
16 Oktober 2012
Lisette Heikens heeft gereageerd op Dorien's HR bericht 'Ziekteverlof en vervroegde WIA-aanvraag'
"Beste Marina, De praktische kant is besloten in mijn antwoord: het wel of niet naar de huisarts gaan, is nl. helemaal niet relevant voor 'ziekteverlof' oftewel 'verzuim'."
13 September 2012
Lisette Heikens heeft gereageerd op Dorien's HR bericht 'Ziekteverlof en vervroegde WIA-aanvraag'
"Beste Dorien, Vraag 1: Het heeft niet zoveel zin om te eisen dat werknemer naar de huisarts gaat alvorens ziekteverlof toe te staan. De huisarts is niet bevoegd uitspraken over arbeidsongeschiktheid te doen; een bedrijfsarts is dat wel. In het geval…"
10 September 2012
Lisette Heikens heeft gereageerd op Arthur Hols HR nieuwsitem Versoepeling van het ontslagrecht: vinken of vonken?
"Ten eerste is het mij nog steeds een raadsel waarom versoepeling van het ontslagrecht ervoor zou zorgen dat medewerkers makkelijker aangesteld zouden worden, zoals beweerd door werkgeversorganisaties. Waar is het logische causale verband? Als ik…"
3 September 2012

Profiel informatie

Bij welk bedrijf ben je werkzaam?
HA! Heikens Advies
Webadres bedrijf:
http://www.heikensadvies.nl
Aantal werknemers werkzaam bij bedrijf
freelance
In welke bedrijfstak ben je werkzaam?
Zakelijke dienstverlening
Functie
Anders
Indien anders, vul hieronder uw functie in:
HR consultant en register casemanager
Is dit een leidinggevende functie?
Nee

Prikbord

Je moet lid zijn van HRbase - grootste HR netwerk van Nederland om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van HRbase - grootste HR netwerk van Nederland

  • Nog geen reacties