Simon Stoltz
  • Man
  • freelance
Deze content delen

De contacten van Simon Stoltz

  • Rik Stoltz
  • dyonne van der zeeuw
  • Arthur Hol
  • Cindy Schilder
  • willem scheepers
  • Ad de Beer
  • Chris Stapper

Simon Stoltz's HR berichten

simonstoltz.nl nieuw ingericht

Gestart op 4 Januari 2009

nieuwe layout website
2 reacties

Eerste bericht geplaatst op . Laatste reactie door Simon Stoltz 4 November 2008.

 

Strategisch business partner HRM, arbeidsrecht en sociale zekerheid

Profiel informatie

Bij welk bedrijf ben je werkzaam?
Coadin BV
Webadres bedrijf:
http://www.simonstoltz.nl
Aantal werknemers werkzaam bij bedrijf
freelance
In welke bedrijfstak ben je werkzaam?
Agrarische Sector
Functie
HR-directeur
Indien anders, vul hieronder uw functie in:
HR interim manager/senior HR adviseur a.i.
Is dit een leidinggevende functie?
Ja

Even voorstellen

Sinds 1990 ben ik als zelfstandig HRM-er werkzaam binnen retail, FMCG, gemeentelijke overheid, WSW, zakelijke dienstverlening, financiële dienstverlening (accountancy) en non profit als HR interim manager/senior HR adviseur. Daarnaast ook werkzaam als adviseur binnen het MKB en als ontwikkelaar van en docent in (management)opleidingen tot en met HBO-niveau en als ontwikkelaar en uitvoerder van (management)trainingen.

Tot 1990 werkte ik in loondienst voor diverse organisaties, ook internationaal.

Mijn kracht ligt in het begeleiden van verbeter en verandertrajecten vanuit P&O, zoals reorganisaties, fusies en privatisering. Andere specialismen zijn arbeidsrecht en sociale verzekeringen.

Naast mijn werkzame leven ben zanger van chansons en ballades (kleinkunst), en Irish folksongs. Ik speel Bodhran en overige percussie.

HR Berichten van Simon Stoltz

WW maatregel slecht voor arbeidsverhoudingen

De eerste crisismaatregel van het kabinet is genomen: Na een jaar in de WW moet de uitkeringsgerechtigde verplicht iedere baan accepteren die wordt aangeboden. Ook als die baan van lager opleidings- en ervaringsniveau is, lager betaald wordt of in een andere richting is dan waarin hij of zij ervaring heeft.Een politiek heel slimme zet van Donner om deze maatregel te bedenken, en ongelooflijk sukkelig van de PvdA om er in mee te gaan.Indirect grijpt Donner hiermee toch… Lees verder

Geplaatst op 5 maart 2009 at 11:34am — — 2 reacties

Oplossing ziekteverzuim uit onverwachte hoek

Een MKB ondernemer kampte met een hoger dan gemiddeld ziekteverzuim. Hij vertelde me dat de Arbo-dienst hem hierin onvoldoende ondersteunde. Het merendeel van het ziekteverzuim bestond uit vage klachten en kon per geval soms langer dan zes weken duren. Recent had zich weer een medewerkster ziek gemeld en hij vroeg me met haar een verzuimbegeleidinggesprek aan te gaan.

Lees verder op http://hradviseur.wordpress.com

Geplaatst op 21 februari 2009 at 3:56pm —

"Ik zoek een sparringpartner".....

....Zei een werkgever enkele dagen geleden tegen mij, "Ik denk dat ik het tot nog toe goed gedaan heb in personeelszaken. Het contact met mijn medewerkers is goed. Als ik door de werkplaats loop, heb ik altijd wel even kort een praatje met mijn mensen. Over koetjes en kalfjes, over dingen die hen bezig houden of, zoals laatst wilde een medewerker even zijn verdriet met me delen over het verlies van een familielid".Waarom zoekt deze werkgever dan toch een sparringpartner in alles wat… Lees verder

Geplaatst op 13 februari 2009 at 12:13pm — — 5 reacties

"Stress is grootste oorzaak verzuim", zegt 70%!

Vandaag zijn op internet de resultaten van een groot Europees uitgevoerd onderzoek door Mercer over ziekteverzuim verschenen. Algemeen is de conclusie dat het ziekteverzuim over heel Europa stijgt. Meer in het bijzonder noemt meer dan 70% van de respondenten in Nederland stress als belangrijkste oorzaak van arbeidsongeschiktheid. Zijn we dan toch weer terug bij af, zoals de situatie was in 2002? Of is er in de tussenliggende jaren gewoon helemaal niets veranderd?Laat ik maar meteen… Lees verder

Geplaatst op 20 januari 2009 at 9:17pm —

HRM in recessie is management

Wat doen we zelf als organisaties en bedrijven om de gevolgen van de recessie te overlegen? En wat is de positie en de rol van HRM daarin? Op macro niveau worden vooral bestuurlijke en politiek georiënteerde discussie gevoerd, gericht op korte termijn oplossingen. Voor de lange termijn moeten organisaties en bedrijven zich nu al consequent richten op de tijd ná de recessie. En dat moeten zij uiteindelijk toch zelf doen. HRM is daarin misschien wel de meest cruciale factor.…Lees verder

Geplaatst op 14 januari 2009 at 2:30pm — — 1 reactie

Prikbord (5 comments)

Je moet lid zijn van HRbase - grootste HR netwerk van Nederland om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van HRbase - grootste HR netwerk van Nederland

Om 12:36pm op 24 september 2008 zei Raoul...
Hallo Simon,

Dank voor je reactie!

In samenwerking met 2 partijen zijn wij aan het onderzoeken hoe HR dienstverlening richting MKB bedrijven verbeterd/uitgediept kan worden. Wij richten ons voornamelijk op de kleinere filiaalbedrijven en ondernemers met 1 winkel/bedrijf.

Onze uitgangspunten:

- HRM betekent in deze bedrijven slechts de uitvoer van de meest basale processen
- Meestal wordt er geen gebruik gemaakt van een personeelsinformatiesysteem
- Een HR adviseur kan eenvoudig zorgen voor kostenbesparingen en meer efficiëntie

Wij willen gaan onderzoeken hoe je als HR adviseur deze groep bedrijven het beste aan je kunt binden. De oplossing die wij hiervoor bedacht hebben ligt in de ICT hoek. Ons bedrijf heeft een infrastructuur ontwikkeld dat ingezet kan worden om communicatie te verbeteren en de binding te vergroten. Als organisatie richten wij ons voornamelijk op ontwikkeling. Dit is dus geen volledig commercieel praatje. Ik kwam in contact met een HR adviseur die mij vroeg wat we op dit vlak voor elkaar konden betekenen. Vanuit dit punt ben ik om mij heen gaan kijken of het mogelijk is om meerdere partijen te interesseren voor deze ontwikkeling.

Dit zou bijvoorbeeld kunnen betekenen dat een HR adviseur beheerder wordt van een webbased personeelsinformatiesysteem waarbij zijn opdrachtgevers gezien kunnen worden als afdelingen.

Ons doel is om meer kwaliteit te brengen naar organisaties die te klein zijn voor een afdeling HR. Secundair doel is om HR adviseurs een constante stroom van inkomsten te garanderen.

Het zou erg leuk zijn als je hierover mee zouden willen denken?

Vriendelijke groet,
Raoul Veldink
Om 7:08pm op 3 september 2008 zei Cindy Schilder...
Dag Simon
Bedankt voor je reactie!
Groet,
Cindy
Om 4:05pm op 28 augustus 2008 zei HRbase...
Dag Simon,

als dank voor je inhoudelijke bijdrage aan het HRbase, hebben wij besloten je Blog http://hradviseur.wordpress.com/feed/ toe te voegen aan Headlines. Vanaf volgende week kunnen de HRbase leden daar een link naar je blogteksten vinden.

Met vriendelijke groet,

Team HRbase
Om 3:14pm op 31 juli 2008 zei Dave Vervoord...
Beste Simon,

Allemaal goede vragen en daarmee dus huiswerk voor de consultant die deze kandidaat onder de hoede heeft.
Hij heeft een projectcontract dus de (financiele) schade is te overzien.

Ik hou je op de hoogte.

groet,

Dave
Om 2:29pm op 31 juli 2008 zei Dave Vervoord...
Beste Simon,

Bedankt voor je antwoord op mijn vraag over mondeling ingediend ontslag. Helaas ben ik als detacheringsbureau in deze kwestie dus opgezadeld met het probleem.
Ondanks dat er een overduidelijke vertrouwensbreuk is ontstaan kan ik me niet beroepen op zijn mondeling ingediende ontslag.

Met vriendelijke groet,

Dave Vervoord