Wim van Druten
  • Man
  • Almelo
  • Nederland
  • freelance
Deze content delen
 

De pagina van Wim van Druten

Laatste wijziging

Wim van Druten heeft gereageerd op Marjon Bohres HR nieuwsitem 5 Elementen van empathisch leiderschap (zonder soft geneuzel)
"Naar het voorbeeld kijkende ben ik bang dat Empathie toch soft geknuffel en geneuzel is. Maar als iedereen dat zo langzamerhand fijn & lekker vindt ..... ? Zeker in bepaalde sectoren en branches. Maar dat zijn niet de sectoren die de wereld of…"
28 April 2014
Wim van Druten heeft gereageerd op Sonja Scholtss HR nieuwsitem 'Hoezo goed Nederlands spreken? Ze verstaan me toch?'
"Hoezo "omdat ze gaat participeren aan een training 'Effectief beïnvloeden'.". Alleen dit Nederlands al; gaat participeren aan ..... . En daarbij; laat Aaya eerst nog wat lessen Nederlands Spreken volgen alvorens te zemelen…"
28 April 2014
Wim van Druten heeft gereageerd op Monetta Driessens HR nieuwsitem Kopie identiteitsbewijs: wat mag / moet?
""Kunt u er nog wijs uit?". Nee, al jaren niet meer. Met alle onbenullige stapel-regeltjes mag je wel een kop als een koe hebben. En dat geldt met alles rond arbeid, uitkering & ondernemen. Het is de overheid en technocratie die…"
28 April 2014
Wim van Druten heeft gereageerd op Muriel Middeldorps HR nieuwsitem Verzwijgen gevangenisstraf in sollicitatieprocedure: mag dat?
"Een ex-delinquent hoeft niet mee te werken aan zijn her - veroordeling indien zaken uit het verleden niet relevant zijn voor de functie-uitoefening.Vandaar ook verschillende VOG aanvragen.Deze stelling kan ik ook veralgemeniseren; zaken uit het…"
11 April 2013
Wim van Druten heeft gereageerd op Miriam Teunissens HR nieuwsitem De veranderingen in het aannamebeleid van personeel door nieuwe wetgeving
"Dat is ook het vreemde:Bepaalde maatregelen worden economisch gezien anticyclisch ingevoerd; bv de participatiewet had er al lang moeten zijn ten tijde van hoogconjunctuur. Dan was het nu geen punt geweest. Dit geld ook voor de voor werkgevers…"
27 Februari 2013
Wim van Druten heeft gereageerd op Rianne de Mos - van Dongen's HR bericht 'Aantal P&O'ers op aantal medewerkers'
"Ik zou zo'n vraag niet kunnen beantwoorden. Een gemiddelde trekken op basis van marktinfo en een empirische norm/standaard is nog wel mogelijk. Zie Rolf zijn bijdrage. Maar of je daarmee dan invulling geeft aan de vraag; waar ben je en waar…"
13 December 2012
Wim van Druten heeft gereageerd op marlies brenterss HR nieuwsitem Sociale media en persoonlijkheid
"Leuk deze pseudo wetenschap SM Analytics. En dat zeg ik alleen omdat ik er als “only LinkedIn” gebruiker weer goed af kom. Dat was anders geweest als er 28 uren in een dag hadden gezeten en er niet zoiets was als een werk – prive…"
13 December 2012
Wim van Druten heeft gereageerd op monique pomp's HR bericht 'mkb zonder personeelsbeleid'
"En het mooie is at als je er in duikt er altijd HR beleid is. Zei het impliciet of expliciet. Misschien niet uitgebreid beschreven of gecommuniceerd. Maar het feit dat een idee of initiatief tot een omvang uitgroeit van 50 m/v impliceert…"
6 December 2012
Wim van Druten heeft gereageerd op Henny van Leusden's HR bericht 'Wie kan mijn klant helpen aan een Engelse vertaling van een 0 uren contract'
"0 uren contract = Eng.; "Zero hours contract" of " O-hours contract". Your welkom."
29 November 2012
Wim van Druten heeft gereageerd op Leo Wilhelm's HR bericht 'Terminale medewerker wil terug naar moederland; rechten en plichten werkgever?'
"Ik ga er even vanuit dat deze medewerkers in de ziektewet zit. Medisch: Dan valt die dus onder de door een bedrijfsarts gehanteerde beoordelingscriteria van het (enigszins) objectief vaststellen van verwachte levenseindiging -evt in overleg met…"
26 November 2012
Wim van Druten heeft gereageerd op Mark Idzingas HR nieuwsitem Geen arbeidsgehandicapten in dienst? 25.000 EURO boete.
"Misschien is er geen ander alternatief dan een negatief sanctionerende participatiewet. Ik bedoel: handelen met voorkennis is strafbaar maar handelen met vooroordelen en vooringenomenheid niet (men mag bij wet ook niet selecteren op leeftijd, kleur,…"
22 November 2012
Wim van Druten heeft gereageerd op Rosanne's HR bericht 'Geen beoordeling door crisis'
"Vreemd, jammer en goedkoop om zo'n gespreksmoment om tijdsredenen te laten vallen. Met een wat andere invulling is het een mooi moment om de huidige situatie (crisis en overleven van het bedrijf) te bespreken en uitleg te geven van de noodzaken…"
19 November 2012
Wim van Druten heeft gereageerd op Bertil Verbaarschot's HR bericht 'Competenties als de Heilige Graal voor alle personele aspecten in de bedrijfsvoering en bedrijfsontwikkeling?'
"Competentiemanagement is doorgeslagen systeemdenken. In veel gevallen doet het als kapstok of belangrijk(st) HR thema afbreuk aan nieuwe inzichten op het gebied van resultaatsturing en dynamisch management. In die zin sluit het niet aan bij actuele…"
9 Oktober 2012
Wim van Druten heeft gereageerd op Rianne de Mos - van Dongen's HR bericht 'Salarisverhoging, wel of niet???'
"Als het hier alleen een individueel beoordelings- en beloningssysteem betreft is het fnuikend dit bij mandaad van de directie op 0 % te zetten. Je kun jezelf dus een slag in de ronte werken om er ondanks de economische situatie en bedrijfsmalaise…"
25 September 2012
Wim van Druten heeft gereageerd op Marco Swart's HR bericht 'Nieuw boek over de praktijk van het arbeidsrecht: Ik wens u veel personeel'
"Even voor het gemak; kan ik de titel van het boek na lezing positief of negatief interpreteren? Als ik dat namelijk weet scheelt me dat een hoop tijd en geld."
17 September 2012
Wim van Druten heeft gereageerd op Adriaan Brouwers HR nieuwsitem HR - Innovaties: “speltheorie - waarom overheidsorganisaties blijven groeien”
"Thijs had het al over het buitenland en de crisis maar de Europese Unie kan er ook wat van (het uitdijende gedrag inclusief kostenverhoging en salarisontwikkelingen over Brussel & Straatsburg). Dan heb ik het niet over het realiseren van een…"
17 September 2012

Profiel informatie

Bij welk bedrijf ben je werkzaam?
ZZP maar zoek ook dienstverband
Aantal werknemers werkzaam bij bedrijf
freelance
In welke bedrijfstak ben je werkzaam?
Overige bedrijfstakken
Functie
HR Manager/Hoofd P&O
Indien anders, vul hieronder uw functie in:
> 15 jr HR/P&O - DGA zakelijke dienstverlening
Is dit een leidinggevende functie?
Ja 1-10 personen

Prikbord

Je moet lid zijn van HRbase - grootste HR netwerk van Nederland om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van HRbase - grootste HR netwerk van Nederland

  • Nog geen reacties