april 2013 Archief (50)

3 troeven om de flexibele schil te binden en boeien

De flexibele schil wordt steeds groter, maar het binden ervan blijft lastig. Mensen in deze schil willen namelijk per definitie niet worden gebonden. Daarom moeten organisaties die met flexibel personeel werken vol inzetten op het boei-aspect. Boeien van medewerkers – vast of flexibel – is überhaupt belangrijk voor elke organisatie. Alle organisaties hebben voldoende troeven om hun personeel te boeien. Hierdoor blijven zij in elk geval langer en wie weet raken ze verbonden.

(Deze blog…

Lees verder

Toegevoegd door Lodi Planting om 30 april 2013 op 10:53am — Geen reacties

Persbericht - Goed eerste kwartaal voor Payroll Select

Payroll Select rapporteert over het eerste kwartaal, in lijn met de verwachting, een omzetgroei van 11% tot ruim 21 miljoen euro. Voor geheel 2013 verwacht Payroll Select een omzet te realiseren van 95 miljoen. Vooralsnog wordt deze verwachting gehandhaafd.

Rick Simons, algemeen directeur, licht toe:

Doordat wij ondanks moeilijke marktomstandigheden blijven investeren in service en kwaliteit, lukt het ons om de omzet bij…

Lees verder

Toegevoegd door Maurice Hennevelt om 26 april 2013 op 4:35pm — Geen reacties

Mijn eerste half jaar als testconsultant

Aan de ene kant met Informatie Technologie bezig zijn en aan andere kant veel met mensen, dat is wat Bas Bosveld zo aanspreekt in het testvak. Een half jaar geleden startte hij als testconsultant bij SQS, onafhankelijk specialist op het gebied van softwarekwaliteit. Hier vertelt hij hoe hij zich na een studie Informatiekunde het testvak met veel plezier eigen maakte.

Direct aan de bak

Bij mij verliep de overgang van studie naar werk vrij soepel.…

Lees verder

Toegevoegd door Margreet Poolman om 26 april 2013 op 3:00pm — Geen reacties

Interview - Payroll Select, ontzorgende businesspartner voor werkgevers

De laatste jaren is payrolling ‘booming business’ en veel nieuwkomers storten zich op deze groeimarkt. Payroll Select is al in 2002 gestart en in tien jaar tijd uitgegroeid tot één van de belangrijkste spelers, met een sterke vertegenwoordiging in onder andere de beveiligings-, schoonmaak- en callcenterbranche. De succesformule van Payroll Select? Als businesspartner de opdrachtgever volledig ontzorgen. Payroll…

Lees verder

Toegevoegd door Maurice Hennevelt om 26 april 2013 op 1:30pm — Geen reacties

Gevangenisstraf na betasting terecht?

Een leidinggevende zag een gevangenisstraf tegen zich geëist nadat ze een werknemer had betast. Ze kreeg een taakstraf, maar had een gevangenisstraf gekund?

Een leidinggevende kreeg een celstraf tegen zich geëist nadat ze tot twee keer toe een (minderjarige) werknemer had betast. De rechter oordeelde anders: een taakstraf van 40 uur zou voldoende zijn. Volgens arbeidsrechtadvocaat Luc Grosveld van Stam-Advocaten komt dat in dit geval doordat de leidinggevende op de zitting spijt heeft…

Lees verder

Toegevoegd door HRbase om 26 april 2013 op 11:16am — Geen reacties

‘Uniformering loonbegrip levert niets op’

Werkgeversorganisaties MKB-Nederland en VNO-NCW zijn blij dat de regering miljarden wil besparen door het terugdringen van de regeldruk, maar zij missen nog een concrete uitwerking. Een maatregel als de Wet uniformering loonbegrip levert volgens de ondernemers niets op.

De regering wil deze kabinetsperiode dat voor 2,5 miljard euro (2,1 miljard voor bedrijven en 400 miljoen voor burgers) aan lasten wordt verminderd. Er lijkt voor 1,3 miljard euro aan maatregelen voor bedrijven…

Lees verder

Toegevoegd door HRbase om 26 april 2013 op 9:39am — Geen reacties

Nieuwe zekerheden in de flexibele arbeidsmarkt

Een autoverzekering, brandverzekering of arbeidsongeschiktheidsverzekering, maar ook minder belangrijke verzekeringen zoals een verzekering van je fotocamera of schermpje van je telefoon; Nederlanders zijn zo bang om risico te lopen dat ze zich vaak over verzekeren.

Risicomijdend gedrag zou zo maar iets calvinistisch kunnen zijn en speelt ook op de arbeidsmarkt. In de huidige arbeidsmarkt zijn immers steeds minder mensen verzekerd van een vaste baan.…

Lees verder

Toegevoegd door Rick Kruiswijk om 25 april 2013 op 4:30pm — Geen reacties

Or Cordaan ontstemd over premie oud-directeur

De ondernemingsraad van Cordaan is verontwaardigd dat oud-directeur Karel Verweij vorig jaar een ontslagvergoeding van drie ton heeft gekregen, terwijl hij al een nieuwe baan had.

De or vindt het onacceptabel dat er dergelijke ontslagvergoedingen worden verstrekt, terwijl honderden medewerkers op punt staan ontslagen te worden, zegt Marion Hogenes, voorzitter van de ondernemingsraad, in het…

Lees verder

Toegevoegd door HRbase om 25 april 2013 op 8:59am — Geen reacties

FNV: Bouwvakkers massaal geloosd voor flexkracht

Twee derde van de bouwvakkers die vorig jaar zijn ontslagen, moesten bijna direct constateren dat ze waren vervangen door goedkopere flexwerkers.

Daarnaast kreeg een derde van de werknemers het aanbod om terug te komen om hetzelfde werk te doen, maar dan via een flexcontract. Dat concludeert vakbond FNV Bouw in een donderdag verschenen onderzoek. "De arbeidsomstandigheden zijn in 66 procent van deze gevallen slechter dan bij het vaste contract”, stelt FNV.

De vakbond hield voor…

Lees verder

Toegevoegd door HRbase om 25 april 2013 op 8:10am — 1 reactie

Elke medewerker verdient een goede werkgever

De titel is natuurlijk een open deur. Iedereen werkt graag bij een goede werkgever.

Maar wat is nou een goede werkgever? Is dat subjectief en vult iedereen dat anders in? Of kan daar wel een soort algemene omschrijving voor worden gevonden?

Uitgangspunt is volgens mij dat je pas van een goede werkgever kan spreken als zaken goed geregeld zijn voor de medewerkers, maar deze ook goed zijn voor het bedrijf. Een bedrijf moet gezond zijn én de beschikking hebben over kundige,…

Lees verder

Toegevoegd door Miriam Teunissen om 24 april 2013 op 1:45pm — 3 reacties

Abvakabo zegt nee tegen zorgakkoord

Abvakabo-voorzitter Corrie van Brenk zegt dat het in deze tijd met historisch veel werklozen niet te verantwoorden is dat daar met steun van de vakbond nog tienduizenden uit de zorg bijkomen. De vakbond verwerpt daarom het voorstel voor het zorgakkoord.

Met het voorstel wil staatssecretaris Martin van Rijn (Volksgezondheid) de bezuinigingen in de thuiszorg verzachten.

Abvakabo mist de politieke wil bij het kabinet om te komen tot een zorgakkoord met draagvlak. Het kabinet wees…

Lees verder

Toegevoegd door HRbase om 24 april 2013 op 10:39am — Geen reacties

Werknemer wil meer extraatjes

Wat maakt de werknemer gelukkig? Britse scholieren denken het antwoord te weten. Uit onderzoek van de Surbiton High School blijkt dat 40 procent van de werknemers meent recht te hebben op extraatjes zoals een mobiele telefoon, een laptop of een aanvullende bijdrage in zorgkosten.

Dat schrijft het Chartered Management Institute (CMI). Werknemers toonden zich in het onderzoek wel tevreden over het aantal vakantiedagen en hun relatie met collega’s.

Lees verder op…

Lees verder

Toegevoegd door HRbase om 23 april 2013 op 8:00am — Geen reacties

Leiderschap en promotie- versus preventiefocus

Wat zorgt ervoor dat mijn medewerkers gemotiveerd zijn? Hoe kan ik ze het best boeien en binden? Hoe zorg ik ervoor dat de beoogde resultaten behaald worden?

Organisaties streven er continu naar om houding, gedrag en prestaties van hun medewerkers te beïnvloeden en waar mogelijk te verbeteren. Hiervoor worden allerlei processen op gang gebracht, initiatieven ontplooid, programma’s opgezet en geïmplementeerd. Het succes hiervan hangt mede af van de mentale instelling van hun…

Lees verder

Toegevoegd door Caroline Heijmans MSc om 22 april 2013 op 1:00pm — Geen reacties

Shell verslaat Rabobank als populairste werkgever

Vraag een Nederlandse werknemer waar hij wil werken, en de kans is groot dat hij Shell zegt. Na vier jaar heeft de oliemaatschappij Rabobank van de eerste plaats van meest populaire werkgevers verstoten.

Dit blijkt uit de meest recente gegevens van het Arbeidsmarkt GedragsOnderzoek (AGO) van onderzoeksbureau Intelligence Group, afgenomen onder 10.912 personen uit de (potentiële) Nederlandse beroepsbevolking in 2012.

De Rabobank staat nu tweede binnen de ranking van meest…

Lees verder

Toegevoegd door HRbase om 22 april 2013 op 8:56am — Geen reacties

Zwartwerker is jong, boer of bouwvakker

Jongeren, boeren en bouwvakkers nemen het niet zo nauw met de belastingplicht. Deze groepen werken het vaakst zwart. Gemiddeld klust een op de tien Nederlanders wel eens bij zonder dat de fiscus daarvan op de hoogte is.

Gemiddeld haalt een zwartwerker 700 euro aan illegale bijverdiensten binnen, blijkt uit een grootschalig wetenschappelijk onderzoek waar dagblad Spits over bericht.

Ruim de helft van de ondervraagde zwartwerkers was jonger dan 25 jaar. Zij klussen vooral stiekem…

Lees verder

Toegevoegd door HRbase om 22 april 2013 op 8:54am — Geen reacties

De inhoudsdeskundige professional, die niet kan communiceren......

Hij is inhoudelijk specialist (lees: ICT-er, jurist, accountant) maar:

- Kan zijn adviezen weinig overtuigend presenteren…..

- Laat zich wel heel gemakkelijk overrulen door projectleiders……

- Vindt het moeilijk om draagvlak te creëren……

- Communiceert te weinig met de andere belanghebbenden, waardoor hij ze niet meeneemt.

Het gaat hier om gespecialiseerde hoog opgeleide professionals, die hard werken, maar onder de maat presteren…

Lees verder

Toegevoegd door Sonja Scholts om 21 april 2013 op 9:53pm — 10 reacties

De zieke werknemer die helemaal niet ziek is. En hoe je hem snel terug op de werkvloer krijgt.

Soms twijfel je aan een ziekmelding. Je twijfelt of de ziekmelding wel terecht is. Of de werknemer wel echt ziek is. Je kunt daar soms goede redenen voor hebben.

Bewijslast verzamelen

De verleiding is dan vaak groot om de onjuistheid van de ziekmelding proberen aan te tonen. Iets wat vaak veel tijd, geld en moeite kost. En uiteindelijk is het vaak nog maar de vraag of ‘de bewijslast’ voldoende is om te kunnen sanctioneren. Zodat je bijvoorbeeld…

Lees verder

Toegevoegd door Mark Idzinga om 21 april 2013 op 9:33pm — Geen reacties

Kunnen nieuwe medewerkers prima voor zichzelf zorgen? Nee!

Iedere medewerker, de één misschien wat minder dan de ander, voelt zich een beetje onwennig op de eerste werkdag bij een nieuwe werkgever. Een nieuwe baan is spannend en leuk, maar geeft ook onzekerheid. Collega’s zijn onbekend, anders dan verwacht kent de organisatie geen bedrijfskantine en het intranet werkt anders dan bij de vorige werkgever. Of je nu een schoolverlater of jobhopper bent, het gevoel op zo’n eerste dag is grotendeels vergelijkbaar.

 

De vijf mythes…

Lees verder

Toegevoegd door Jacco van den Berg om 19 april 2013 op 1:25pm — 6 reacties

Buitenbeentje profiteert niet van teambuilding

Wie echt anders is dan zijn collega's, profiteert nauwelijks van bedrijfsuitjes of andere sociale activiteiten met collega's. Mensen gaan er wel heen, maar vinden het niet leuk.

Dat blijkt uit Amerikaans onderzoek aan de Ohio State University. Juist de mensen die de meeste hulp nodig hebben bij het versterken van de banden met collega’s, zeggen niets te hebben aan de sociale uitjes die worden georganiseerd door de werkgever. Zij gaan er alleen heen omdat ze het gevoel hebben dat het…

Lees verder

Toegevoegd door HRbase om 18 april 2013 op 10:58am — Geen reacties

Bezuinigen op de HR-afdeling

Er is nog veel te bezuinigen op HR-afdelingen. En dat betekent niet dat HR dienstverlening moet schrappen. Wat kunt u wel doen?

De kosten van HR-afdelingen zijn lang niet overal even duidelijk. Daarmee zijn er op veel HR-afdelingen nog mogelijkheden om flink te besparen. Dit concludeert HR-dienstverlener en salarisverwerker ADP uit eigen onderzoek naar besparingen op loonadministratie. Supervisor Business Consultancy Rieken Venema legt op de site…

Lees verder

Toegevoegd door HRbase om 18 april 2013 op 10:55am — Geen reacties

Archief

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

1999