HRbase Expert berichten - juli 2014 Archief (11)

WWZ: geen arbeid, wel loon!

Met de invoering van de WWZ verdwijnt per 1 januari 2015 de hoofdregel uit het arbeidsrecht dat geen loon behoeft te worden betaald als de werknemer niet werkt. Wat betekent dat voor de praktijk?

In het huidige artikel 7:627 BW staat de hiervoor genoemde hoofdregel. Artikel 7:628 BW vervolgt met de regel dat de werknemer wel recht heeft op loon als het niet-werken een oorzaak kent die in redelijkheid voor rekening van de werkgever behoort te komen (en in artikel 7:629 wordt dan…

Lees verder

Toegevoegd door Muriel Middeldorp om 30 juli 2014 op 3:06pm — 4 reacties

Wat kan je als werkgever doen om straks een lagere transitievergoeding te betalen?

Per 1 juli 2015 treden de bepalingen over ontslag en de transitievergoeding van de Wet werk en zekerheid in werking. De wet geeft de mogelijkheid om bepaalde kosten in mindering te brengen op de transitievergoeding. Er is onlangs een ontwerpbesluit openbaar gemaakt dat verduidelijkt welke kosten in mindering mogen worden gebracht op de transitievergoeding en onder welke voorwaarden.

Dit zijn twee soorten kosten:

  1. Transitiekosten, kosten die zijn gemaakt in verband met het…
Lees verder

Toegevoegd door Rigje Rosier om 23 juli 2014 op 9:30am — 14 reacties

En toen was alles stil

Op zo’n moment dat je hoort over MH17 op een doordeweekse donderdagmiddag, valt alles stil.

Een gevoel dat nog dagen doordreunt, ook zonder direct betrokkenen in de eigen omgeving.

De herinnering aan de doordeweekse dag van de TwinTowers drong zich op. Na bijna 13 jaar nog haarscherp op het vizier. Toen was het een collega met zijn hoofd om mijn kantoordeur om te vragen of ik het al had gehoord. Nu rolde het bericht over m’n ipad op de thuiswerkplek tussen alle bedrijven…

Lees verder

Toegevoegd door Christianne van de Pas om 22 juli 2014 op 12:00am — 2 reacties

Flexibiliseren is een werkwoord

Flexibiliseren, we hebben het er al zo vaak over gehad. De arbeidsmarkt flexibiliseert, de groep Zelfstandige Professionals groeit, het nieuwe werken breidt zich uit en vaste contracten worden schaarser.

Flexibiliseren is een werkwoord

Het roept op tot bewegen, tot kantelen en durven loslaten. Voor de ene persoon zal dat gemakkelijker zijn dan voor de ander, net als het voor MKB bedrijven vaak gemakkelijker is dan voor grote traditionele organisaties of multinationals.…

Lees verder

Toegevoegd door Els Brouwer om 21 juli 2014 op 1:30pm — Geen reacties

Participatiewet

Per 1 januari 2015 treedt de Participatiewet in werking. Het doel van deze wet is mensen met een arbeidshandicap zoveel mogelijk aan een baan bij “gewone bedrijven” te helpen. Met de nieuwe wet worden de Wajong, de Sociale werkvoorziening en de Bijstandswet gebundeld. Het is vanaf 1 januari 2015 aan de gemeenten om te beoordelen of mensen met een arbeidshandicap geschikt zijn voor een reguliere baan.

Hoe bent u zo goed mogelijk voorbereid?

Quotum

Een van…

Lees verder

Toegevoegd door Emilie van der Lans om 17 juli 2014 op 10:35am — 2 reacties

Banenplan vakbonden bedoeld om hun bestaan te rechtvaardigen

Verouderde rol vakbonden

De vakbonden in NL proberen krampachtig om aan hun traditionele, sterk verouderde rol vast te houden, zodat ze hun bestaansrecht kunnen claimen. De realiteit is dat vakbonden wel bestaansrecht zouden kunnen hebben, mits ze zich aanpassen aan de moderne tijd en inspelen op de behoeften van de huidige samenleving.

Banenplan

Het ‘nieuwe banenplan’ van de vakbonden is ook zo’n mooi voorbeeld. Allereerst is het oude wijn…

Lees verder

Toegevoegd door Michel den Daas om 15 juli 2014 op 9:53am — 1 reactie

Waarom inhuren van zzp’ers taak HR is

Het aantal zzp’ers neemt al decennia lang toe. Net als het aantal organisaties dat deze zelfstandige professionals inhuurt. We kunnen dus stellen dat de flexibilisering van arbeid sterk doorzet. De flexibele schil, een term die gebruikt wordt voor het netwerk van externe professionals rond organisaties, maakt dan ook een steeds belangrijker deel uit van de bedrijven en de zzp’ers spelen een belangrijkere rol binnen bedrijven.

Van oudsher is het inhuren van zelfstandig professionals…

Lees verder

Toegevoegd door Rick Kruiswijk om 9 juli 2014 op 1:30pm — Geen reacties

HR heeft er een zorgenkind bij

Werken met mobiele devices, een crime voor nek, rug en arm

Kantoorwerk is sinds de vorige eeuw flink geëvolueerd. Lang geleden, in tijden dat er nog kantoorklerks waren, zaten heren in pak aan hun bureau en schreven met een vulpen waar ze heel zuinig en trots op waren. De invoer van de ballpoint was voor hen al een hele transformatie. Voor sommige conservatieve heren bleef de ballpoint nog lang een inferieur schrijfgerei en niet iets wat het werk eenvoudiger zou maken, zonder…

Lees verder

Toegevoegd door Hazel Goesaert om 9 juli 2014 op 12:11pm — Geen reacties

Authenticiteit: wees maar gewoon jezelf

Ik zag in een tijdschrift een advertentie voor een vakantieadresje in Frankrijk. Een authentieke boerenhoeve. Je hebt er vast gelijk een beeld bij. Echt en onvervalst, geen namaak, maar precies zoals het altijd is geweest met de smaak en sfeer van vroeger. Wel graag met de luxe van vandaag!

Authenticiteit is hip. Iedereen wil het graag hebben. Het wordt genoemd in competentieprofielen en vacatureteksten. Authentiek leiderschap wordt gezien als een belangrijke voorwaarde voor…

Lees verder

Toegevoegd door Marjon Bohre om 7 juli 2014 op 9:00am — 3 reacties

Hoe snel kun je zieke werknemers laten opbouwen?

Het komt niet vaak voor. Werknemers die 3 maanden thuis zitten en dan - van de ene op de andere dag – hun werk weer volledig hervatten. Meestal zit daar een opbouw in. Dus stel je samen met je zieke werknemer een opbouwschema op. Maar… hoe snel kun je eigenlijk een zieke werknemer laten opbouwen?

Een veel gemaakte fout: te langzame opbouwschema’s. Starten met 1 uurtje per week. Dat werk. Dat slaat natuurlijk nergens op. Dat zou betekenen dat je van 1 uur werken een…

Lees verder

Toegevoegd door Mark Idzinga om 2 juli 2014 op 10:00am — Geen reacties

Gaan we de verkramping in stand houden?

Iedereen die in de laatste jaren wel eens een vacaturetekst heeft gelezen, herkent het wel. Een wervende tekst waarin de werkgever zijn best doet om op microscopische wijze een profiel te beschrijven. Een waarbij het er op lijkt dat de vacature specifiek is geschreven met het naambordje al in gedachte.

In sommige gevallen zal dat misschien ook echt wel zo zijn, maar vaak zijn ze “gelukkig” ook nog gewoon op zoek naar dat ene schaap met vijf poten.

"Heb jij, naast je 14…

Lees verder

Toegevoegd door Kai Grunewald om 1 juli 2014 op 5:14pm — 3 reacties

Maandarchief

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008