HRbase Expert berichten - november 2013 Archief (15)

Waarom het medewerkerstevredenheidsonderzoek de prullenbak in kan

Veel medewerkersonderzoeken meten de tevredenheid van medewerkers. Maar als organisatie levert het je weinig op als je weet hoe tevreden je medewerkers zijn. En al helemaal niet als je je richt op het verhogen van die tevredenheid.

Tevredenheid drukt namelijk een passieve staat uit. Met andere woorden: je medewerkers kunnen tevreden zijn met niets doen. En het laatste waar je op zit…

Lees verder

Toegevoegd door Marianne Schutten om 27 november 2013 op 12:00pm — 5 reacties

Laatste kans om bezwaar te maken!

Dit wordt een korte blog met een hele korte maar enorm belangrijke oproep:

CONTROLEER DE PREMIEBESCHIKKINGEN EN DIEN ZO NODIG BEZWAAR IN!

Vanaf 18 december krijgt  u de premiebeschikkingen inzake de ZW-flex, de WGA-flex en de WGA-vast binnen van de Belastingdienst.

Ook hier kunnen nog veel fouten in zitten!

Voorbeelden van premiehoogtes

Voorbeeld1: een klein bouwbedrijf

Een  bouwbedrijf met een loonsom van € 500.000 heeft…

Lees verder

Toegevoegd door Maarten Monchen om 26 november 2013 op 10:00am — Geen reacties

Snoeien in salarissen ouderen. Waarom zouden we?

Tijd om mijn excuses aan te bieden. Vroeger, toen mijn handel nog slechts uit ken- en stuurgetallen bestond, placht ik mijn toehoorders te vermaken met een heuse GroenRijpGrijs-verdeling. Ik begrijp nu pas hoe schofferend dat soort suggestieve staatjes zijn. Grijs, dus verdacht en dat al op je 45ste, vanwege een prestatiecurve die neerwaarts zou zijn.

Hoe kon ik het beweren. Het mag een raadsel heten dat ik nooit dwars over het katheder getrokken ben.

‘Beloning van ouderen moet…

Lees verder

Toegevoegd door Rolf Baarda om 21 november 2013 op 9:29am — Geen reacties

Waarom u wil weten of een zieke werknemer bij de huisarts is geweest

Corrupt. Corrupt, tot op het bot. 

Dat zijn wij.

Wij casemanagers.

Ja, ik wist het ook niet. Ik moest het ook van iemand anders vernemen op internet.

Ik was ook verbaasd.

Omdat ik me niet volledig in het geschetste beeld herkende.

Jij, wel?

Ach ja, FNV stookt het vuurtje…

Lees verder

Toegevoegd door Mark Idzinga om 20 november 2013 op 11:00pm — 1 reactie

Het nieuwe werken: hoe staat het met de productiviteit en betrokkenheid?

Vanuit de universiteit ontvangen wij regelmatig stagiaires die kennis willen maken met het assessmentvak. Wij geven hen graag inzicht in onze werkwijze en bieden de mogelijkheid te onderzoeken of assessments een mogelijk passend beroep zal worden.

Nu brengen deze stagiaires ons net zo veel. Zo hebben zij de meest recente kennis over ons vak. En als zij bij ons komen, zitten zij in hun afstudeerfase met hun onderzoeksopdrachten. En die zijn vaak heel interessant. Mijn recente stagiaire…

Lees verder

Toegevoegd door Margot Bloem om 20 november 2013 op 1:18pm — Geen reacties

'Ze moeten alle zeilen bijzetten om overeind te blijven…'

Dit zegt de teammanager tegen mij over 3 van haar 12 medewerkers. Dit gegeven wordt tijdens de training bevestigd door de betreffende teamleden die gemakkelijk 'volschieten' en in een soort 'lijdzaamheid' terecht komen.

De teammanager gaat voorzichtig met ze om, is bang ze te overvragen vanuit de zorg dat ze anders wellicht helemaal omvallen en ze ze dan helemaal niet meer kan inzetten.

Nu hoor ik hierover vaak zeggen dat de belangrijkste oorzaak bij de…

Lees verder

Toegevoegd door Sonja Scholts om 20 november 2013 op 1:00pm — 2 reacties

Ziek uit dienst – en dan?

Soms worden beëindigingsafspraken gemaakt terwijl de werknemer (nog geen twee jaar) ziek is of kort na het sluiten van de vaststellingsovereenkomst alsnog ziek wordt. Welke risico’s lopen partijen dan?

Als een zieke werknemer meewerkt aan beëindiging van de arbeidsovereenkomst, geeft hij zijn loonaanspraak tijdens ziekte op, hetgeen wordt beschouwd als een benadelingshandeling. Aan de zieke werknemer die meewerkt aan zijn ontslag wordt daarom als regel de Ziektewetuitkering geweigerd.…

Lees verder

Toegevoegd door Muriel Middeldorp om 18 november 2013 op 5:55pm — 5 reacties

SPP, KISS en kwestie van lange adem!

Kenmerkt eenvoud niet de meester en is SPP niet een kwestie van lange adem? Leuk deze tegeltjeswijsheden maar de praktijk is weerbarstiger, zo hoor ik in het veld. Menig HR-professional raakt verstrikt in de planningsparadox. ‘SPP is onderhand onmogelijk’, aldus een relatie uit de gezondheidszorg. ‘Met een overheid die van de weeromstuit haar beleid verandert is SPP als het in het donker lopen op drijfzand’.

 

Doe inspiratie op…

Lees verder

Toegevoegd door Jacco van den Berg om 16 november 2013 op 9:00am — Geen reacties

Zo bouwt u aan vertrouwen

Vertrouwen is een kwetsbaar iets.

Als ik jou vertrouw dan maak ik mijzelf afhankelijk van jouw acties. Ik vertrouw je mijn geheim toe, of een project dat voor mij belangrijk is. Ik reken er op dat jij daar aan bijdraagt. Daar vertrouw ik op.

Hoe beoordeel je of iemand te vertrouwen is?

Eén van de vier elementen waar je mensen (onbewust) op beoordeeld is competentie. De inschatting of de ander in staat is om te doen wat je verwacht. Heb je de…

Lees verder

Toegevoegd door Marjon Bohre om 14 november 2013 op 8:30am — Geen reacties

Hoe schuldig is een werknemer aan zijn eigen verzuim?

Naar aanleiding van het FNV rapport zijn er weer diverse discussies opgelaaid over hoe het systeem van verzuimbegeleiding in de praktijk functioneert.

Veel geluiden over slechte casemanagers, verzekeraars die alleen maar voor ‘eigen gewin’ bedrijfsartsen onder druk zouden zetten om werknemer weer te laten terugkeren op de werkvloer, werkgevers die het niet zo nauw nemen met wetgeving, corrupte systemen, en ga zo maar door.

Maar wat ik toch nog altijd erg weinig hoor is de rol…

Lees verder

Toegevoegd door Maarten Monchen om 12 november 2013 op 9:30pm — Geen reacties

Bonussen voor voetballers: dope of weggegooid geld?

FC Utrecht moet bezuinigen en wil in dat kader het bonussysteem voor de spelers grondig renoveren, lees ik op NU Sport.nl. "Ons premiestelsel was nog uit de gouden tijd. We moeten pas op de plaats maken, dus ook op dat vlak", verklaart algemeen directeur Wilco van Schaik tegenover Voetbal International.

De spelers zijn boos. Ze schakelden zelfs een advocaat in om hun belangen te behartigen. "Ik had verwacht dat het makkelijker zou gaan", geeft Van Schaik toe.

Hoe naïef kun je…

Lees verder

Toegevoegd door Rolf Baarda om 11 november 2013 op 3:00pm — Geen reacties

Nog altijd weinig kaas gegeten van ziekteverzuim?

Onlangs kwam mij een artikel onder de aandacht van eind maart 2013, waarin werd gesteld dat  de ‘MKB-er de verantwoordelijkheid afschuift bij ziekte van medewerker’.

Dit vond ik een verontrustend bericht. Maar de aanleiding om hier in de blog van deze week aandacht aan te besteden is een kennis van mij die mij belde en vertelde dat hij een…

Lees verder

Toegevoegd door Maarten Monchen om 6 november 2013 op 9:00am — 2 reacties

Veranderen is een van de moeilijkste dingen

Veranderen is voor mensen een van de moeilijkste dingen die er is. Dit geldt zowel voor veranderingen op persoonlijk niveau als veranderingen binnen organisaties. Er zijn verschillende onderzoeken en publicaties te vinden die zich op dit onderwerp hebben gericht en het blijkt dat het voor iedereen lastig is om een verandering aan te brengen in iets wat je al langere tijd gewend bent om te doen. Zeker als deze verandering niet voorkomt vanuit je eigen behoefte of…

Lees verder

Toegevoegd door Miriam Teunissen om 5 november 2013 op 5:30pm — 1 reactie

Hoe weet je of de bedrijfsarts juist oordeelt?

Een ziekmelding. Vanwege een arbeidsconflict.

Snel handelen dus.

En natuurlijk heb je een goed oordeel van de bedrijfsarts nodig.

 

Maar veel bedrijfsartsen vinden omgaan met arbeidsconflicten zo verschrikkelijk lastig

Aan de ene kant willen ze de klachten van de werknemer serieus nemen. Aan de andere kant weten ze dat een conflict niet in de Ziektewet thuishoort.

Met veel polderadviezen tot…

Lees verder

Toegevoegd door Mark Idzinga om 3 november 2013 op 8:00pm — 1 reactie

Rabobank: waar- en onwaarheden over bonussen

Het gesjoemel met de Libor-rente door medewerkers van de Rabobank heeft nieuw licht laten schijnen op de inzet van bonussen. De discussie leek de afgelopen tijd verengt tot een richtingenstrijd tussen voor- en tegenstanders, tussen goed en slecht, gewenst of niet gewenst. Daar is nu een nieuw element aan toegevoegd: de kat bind je niet op het spek.

Hoogleraar Thomas Dohmen heeft eens onderzocht om wat voor soort katten het hier gaat. Hij vond uit dat lange, hoogopgeleide jongemannen…

Lees verder

Toegevoegd door Rolf Baarda om 1 november 2013 op 9:00pm — Geen reacties

Maandarchief

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008