De vraag ‘hoe groot mag een afdeling P&O zijn?’ heeft iets verdachts. Het veronderstelt dat een eenvoudige ratio de behoefte aan personeelsfunctionarissen betrouwbaar weerspiegelt. En dat met het zelfde gemak we mogen concluderen dat elke medewerker meer er één te veel is.

De belangstelling voor dit cijfermatige houvast keert steeds weer terug, ook op deze site. Management en P&O willen maar wat graag weten hoe efficiënt men is georganiseerd. De een om daarmee vermeende wildgroei te voorkomen. De ander om zich te weer te kunnen stellen tegen al te opdringerige kaasschavers.

Opmerkelijk. Geen enkele andere afdeling, of ze nu Financiën heten, Communicatie of ICT, beschikt over dit soort verhoudingsgetallen. Maar uitgerekend de afdeling die het personeelsmanagement voor zijn rekening neemt, wil graag weten hoe andere bedrijven het doen. De vraag naar het eigen bestaansrecht verdient wat mij betreft een inhoudelijker discussie. Een die uitstijgt boven het oordeel of de afdeling marktconform is samengesteld.

Dus op het gevaar af volstrekt nietszeggende informatie te produceren, geef ik hier weer wat de Gouden Regel is: 1 fte op elke 100 werknemers. Dit laatste getal wordt dus niet berekend in FTE, maar in ‘koppen’. Want voor de inspanningen die van een personeelsfunctionaris worden gevraagd, maakt het niet uit of werknemers in voltijd of in deeltijd werken. Daar komt de administratieve ondersteuning nog bij, en ook daarvoor geldt een eenvoudige vuistregel: 0,6 tot 0,7 FTE per 100 werknemers.

Deze verhoudingsgetallen vond onderzoeker Arend Buitendam al in 1979 (!), en ze worden al jarenlang bevestigd door periodiek onderzoek van Berenschot. Het is opmerkelijk hoe weinig deze cijfers afhankelijk zijn van de grootte van het bedrijf, de afwijkingen ten opzichte van het gemiddelde zijn marginaal.

Er zijn wél verschillen per sector. De overheid heeft naar verhouding meer P&O’ers in dienst, de rest van de collectieve sector juist (beduidend) minder.

Genoeg hierover. U kunt beter zelf uitmaken hoeveel medewerkers u nodig heeft. En, veel belangrijker, van welke kwaliteit!


Wie over de kwalitatieve samenstelling van een personeelsafdeling meer wil lezen, kan mij zijn e-mailadres geven. Die krijgt dan het artikel toegezonden, dat ik hierover recent schreef voor de Gids voor Personeelsmanagement.


Rolf Baarda is directeur van Bureau Baarda, een adviesbureau op het gebied van beloningsmanagement (functiewaardering, beoordelingssystemen, salarismarktonderzoek) in relatie tot organisatie-effectiviteit (focus, strategie, processen, gedrag)
www.bureaubaarda.nl
www.twitter.com/RolfvanBB

Aantal keer bekeken: 3895

Laat een reactie achter

Je moet lid zijn van HRbase - grootste HR netwerk van Nederland om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van HRbase - grootste HR netwerk van Nederland

Reactie van Bas van der Worp on 6 januari 2011 at 2:03pm

Beste Rolf, graag ontvang ik je het artikel... b.vdworp@travers.nl, alvast dank daarvoor

 

Mijn eerste reactie op de genoemde aantallen is dat het erg ruim is in vergelijking met de organisaties waarvoor ik werk/heb gewerkt...

bij mijn huidige werkgever zit de  'HRdviseursratio' (inclusief mijzelf als manager en de HRD adviseur op 1:150 en de administratieve ondersetuning 1:300

(ook wetend dat er verschillen in sectoren zijn en ik ook liever ook kwaliteit en meerwaarde HRdienstverlening praat...)

Reactie van Nicole Nieling on 6 januari 2011 at 1:55pm

Beste Rolf,

 

Ik zou graag het artikel van je ontvangen. Mijn mailadres is nicole.nieling@site-woondiensten.nl. Alvast bedankt!

 

Vriendelijke groet en een prettige dag nog,

Nicole Nieling

Reactie van Karin Bablon on 3 december 2010 at 9:33am
Beste Rolf,

Ook ik zou graag het artikel ontvangen op kbablon@kinderopvanghuizen.nl
Bedankt!
Karin Bablon
Reactie van Gerhard Jansen on 22 oktober 2010 at 9:13am
Beste Rolf,

Ik zou graag het artikel van je ontvangen. Bij voorbaat dank!

Gerhard Jansen

gerhard.jansen@wolterendros.nl
Reactie van N. Verweij on 8 oktober 2010 at 2:54pm
Goedemiddag Rolf, graag zou ik je artikel nog willen ontvangen op nverweij@tbp.nl.
Alvast bedankt.
Reactie van Koene on 22 september 2010 at 11:46pm
G'dag Rolf, graag ontvang ik je artikel op koenerem@gmail.com. Hartelijk dank, Koene
Reactie van Thijs de Vries on 17 september 2010 at 11:35am
Hallo Rolf,

Graag ontvang ook ik het artikel op:
thijs.devries 'apenstaartje' nykampnyboer.com

Alvast bedankt!
Reactie van Arjan van der Vlugt on 13 september 2010 at 8:51pm
Goedendag Rolf,

Zou jij mij het artikel kunnen sturen op:
ajlvdvlugt@gmail.com

dank,
met groet, Arjan
Reactie van Fatma Gumus on 13 september 2010 at 8:15pm
Hallo Rolf,

mijn email is fatma.gumus@tcg-vision.nl
Reactie van Frank Kroese on 13 september 2010 at 1:33pm
Beste Rolf,

Kan je mij het artikel doorsturen op frank.kroese@dsm.com

Alvast bedankt,
Frank