Resultaatgerichte functieomschrijving verdubbelt slagingskans vacature

Het hanteren van een resultaatgerichte functieomschrijving bij vacatureteksten en selectiegesprekken zorgt voor een verdubbeling van de slagingskans van de te vervullen vacature. Dit blijkt uit onderzoek van werving- en selectiespecialist Ad Rem Young Professionals en organisatieadviesbureau Eprom.

Uit het onderzoek, waarin het verschil onder de loep wordt genomen tussen resultaatgerichte en taakgerichte functieomschrijvingen, blijkt dat de resultaatgerichte vacature dubbel zo vaak bekeken wordt door sollicitanten en dat het aantal sollicitaties tot drievoudig is. Ook werkt de resultaatgerichte omschrijving beter bij het daadwerkelijk gesprek. Ramses Serno, directeur van Ad Rem Young Professionals geeft aan: ‘Sollicitanten weten veel beter wat er van ze verwacht wordt aan de hand van een resultaatgerichte vacaturetekst omdat er concrete doelen in gesteld worden. Dit terwijl in gebruikelijke wervingsmethoden gekeken wordt naar wat je kan, niet wat je bereikt'.

In een resultaatgerichte functieomschrijving ligt de nadruk op wat de organisatie van een functie verwacht op het gebied van eindverantwoordelijkheden. Tevens wordt aangegeven wat de bijdrage van de functie is aan het doel van de organisatie. Judith Janssen, organisatieadviseur bij Eprom licht toe: 'Mensen raken het meest gemotiveerd als ze merken dat ze waarde toevoegen bij hun klanten. Bij de werving is het dan ook belangrijk om inzicht te geven in de contacten van de functie en in de output die zij verwachten. Resultaatgerichte functiebeschrijvingen stellen deze zaken centraal en bevorderen zo het werkplezier en het vakmanschap'.

Naar aanleiding van de resultaten gaat Ad Rem Young Professonials resultaatgerichte functieomschrijvingen toepassen in haar werving en selectie. Serno: ‘We zijn altijd op zoek naar nieuwe methoden voor werving. Resultaatgerichte functieomschrijvingen passen perfect bij onze doelstelling om de beste match tussen ambitieuze bedrijven en young professionals te bewerkstelligen'.

Over Ad Rem Young Professionals

Ad Rem Young Professionals is dé specialist in werving & selectie en bemiddeling van hoger opgeleide young professionals met 0 tot 5 jaar werkervaring.

Over Eprom

Eprom is een organisatieadviesbureau dat zich richt op het verbeteren van individuele arbeidsprestaties. Dit doen ze door resultaatgerichtheid en binding te verbeteren op het niveau van missie, functies en resultaten.

Bron: Adrem.nl

Aantal keer bekeken: 229

Laat een reactie achter

Je moet lid zijn van HRbase - grootste HR netwerk van Nederland om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van HRbase - grootste HR netwerk van Nederland