Het aantal organisaties dat ervan uitgaat dat gelukkige medewerkers ook gezonde en productieve medewerkers zijn, stijgt. Vernieuwende organisaties als Buurtzorg, Coolblue, Guidion, Incentro, Tony Chocolonely en Teamleader (België) floreren door een happy cultuur. Of zij zich hebben laten inspireren door de grondlegger van de positieve psychologie, Martin Seligman, weet ik niet. Maar als ik naar hun beleid en de kenmerken van geluk die hij in zijn boek 'Gelukkig zijn kun je leren opsomt, kijk sluit ik dat niet uit.

Werken, het kan zo leuk zijn. Bekijk het filmpje van de rappende steward.

Focus op kwaliteiten

De positieve psychologie stelt zichzelf drie doelen, het:
- onderzoeken van de sterke punten (‘wat maakt dat iemand ergens goed in is?’’)
- verder bouwen op de beste dingen in het leven
- het waardevoller maken van het normale leven en het verbeteren van talent

Klik hier voor het artikel De sterke punten benadering werkt en zie het als een aanmoediging om in het komende beoordelingsgesprek uit te spreken wat jij in 2017 nu echt graag wilt gaan doen en gaan ontwikkelen!

Je wordt namelijk niet écht gelukkig door je te focussen op jouw tekortkomingen en om daar hard aan te gaan werken. Je kunt je wel beter gaan voelen door uit te zoeken wat jouw kwaliteiten zijn en die in te zetten voor iets wat groter is dan jezelf.

Hoogste tijd voor een bucketlist-beoordelingsgesprek!

Aantal keer bekeken: 502

Laat een reactie achter

Je moet lid zijn van HRbase - grootste HR netwerk van Nederland om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van HRbase - grootste HR netwerk van Nederland

Reactie van John Bruin on 9 januari 2017 at 7:16pm

Even voor het begrip 'bucketlist' een samenvatting vanuit het weliswaar niet allesomvattende Wikipedia .... maar een vergelijking moet een start hebben.

Volgens Wikipedia dus: Een bucketlist (letterlijk: emmerlijst) of loodjeslijst is een lijst met dingen die iemand nog gedaan wil hebben voordat hij sterft. Het woord komt misschien van kick the bucket, wat overeenkomt met de pijp uitgaan. Terminaal zieke mensen stellen soms nog een bucketlist op. Ook mensen die gezond zijn en variatie in hun leven willen hebben (om bijvoorbeeld uit de dagelijkse sleur te raken) stellen een bucketlist op. De naam is vooral bekend geworden door de in 2007 uitgekomen film The Bucket List.

Tot zover de vrolijke samenvatting.

In het echt wordt de WKR tot in de diepte boven andere mogelijkheid (toekomst) uitgeput om 'vermaak' tot Most Valueble Place 2 Work bij de werkgever te maken. Mmmmhhh, goede marketing, efficiënt toegepaste belastingregels ...... hoog verloop.

Wie zit er nou in de bucket? En welke indruk maakt een list van dit soort wg's op jouw recruiters?