Het is weer zomer en dit betekent voor veel bedrijven warme, muffe en benauwde kantoorruimtes. Bijna 44% van de kantoormedewerkers in Nederland vindt het in de zomermaanden te warm op de werkvloer. Uit onderzoek van de University of California blijkt dat een warme werkruimte kan leiden tot lagere productiviteit, negatievere gemoedstoestand, een daling van werkplezier en een stijging van fouten tijdens het werk. Absoluut HR komt met 5 praktische tips om in de zomer het hoofd koel te houden.

Tip 1: ’s ochtends luchten, ‘s middags verduisteren
Zet ’s ochtends alle ramen en deuren open als het nog redelijk koel is. Zorg ervoor dat je deze weer sluit voor het heetst van de dag. Trek rond 11.00 uur alles weer dicht, zodat de koele lucht binnen blijft en de warme lucht buiten. Houd de zon buiten door rond het middaguur de lamellen of zonsverduistering te gebruiken.

Tip 2: Een pittige lunch
Je zou misschien denken dat je van pittig eten het juist warm krijgt, maar het tegendeel is bewezen. Heet voedsel stimuleert transpiratie waardoor je lichaam zichzelf beter kan afkoelen. Door de endorfine in kruidig voedsel vergeet je al snel dat het eventjes iets warmer aanvoelt. Dus in plaats van de gebruikelijke sandwich, salade of snack tijdens de lunch, neem eens een lekkere pittige curry!

Tip 3: Beweeg
Door de hele dag te zitten blokkeer je de bloedsomloop waardoor je je temperatuur minder goed kunt reguleren. Vermijd intensieve beweging op het heetst van de dag, maar loop in de ochtend of de namiddag een klein blokje om. Zo komt je lichaam weer in actie om te vechten tegen de hitte.

Tip 4: Schakel uit wat je niet gebruikt
Schakel printers, faxmachines, lampen en computers die niet worden gebruikt uit. Deze kunnen een bron van warmte vormen en zo houd je ook nog de elektriciteitsrekening laag.

Tip 5: Drink eens warm in plaats van koud
Net zoals een pittige curry kan een warme kop kruidenthee je lichaamseigen thermostaat helpen door deze tijdelijk op te krikken. Zo gaat je lichaam hard aan de slag om de temperatuur omlaag te krijgen, waar je nog lang na je kop thee profijt van kan hebben.

Kijk voor meer informatie op www.absoluuthr.nl

Aantal keer bekeken: 227

Laat een reactie achter

Je moet lid zijn van HRbase - grootste HR netwerk van Nederland om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van HRbase - grootste HR netwerk van Nederland