Als leidinggevende wil je dat je team het leuk heeft met elkaar. Maar lol en plezier op het werk lijken soms lijnrecht tegenover productiviteit te staan. Bijvoorbeeld als je zelf denkt aan de bijbaantjes die je tijdens je studiejaren hebt gehad waar je hebt zitten niksen.

Toen ik zelf, samen met een stel vriendinnen, in een kas werkte om anjers te pluizen waren we voornamelijk bezig met wie het snelst tussen de rijen bloemen door kon rennen en zichzelf zo lang mogelijk kon verstoppen. Dat stond allemaal niet in de functie beschrijving maar we vonden wel een manier om het te doen.

Lol en plezier kan, zoals met alles, misbruikt worden. Maar er zijn veel meer voordelen dan nadelen. Een flinke hoeveelheid lol en plezier kan zelfs zorgen voor een stijging in productiviteit!

De voordelen:

  1. Het heeft een positief effect op stress en ziekteverzuim. Als we lachen maken we endorfine aan en die stof maakt ons blij, verlaagt de bloeddruk en verzacht pijn.
  2. Het zorgt ook voor meer creativiteit op het werk. Als je plezier hebt dan tap je namelijk uit andere delen van je hersenen dan dat je bijvoorbeeld cijfers aan het checken bent. Daarom komen mensen als ze plezier hebben eerder met goede ideeën.
  3. Het beschermt je team. Samen lachen werkt als een super secondelijm dat je team bij elkaar houdt. Het houdt de stemming licht, geeft positieve energie en helpt de moraal hoog te houden. En als de moraal hoog is dan functioneert je team beter.
  4. Het kan een stressvolle tijd op het werk een beetje verlichten. Even goed lachen helpt je medewerkers om weer meer perspectief te krijgen op dingen. En als je teamleden het leuk met elkaar hebben dan zullen ze zich meer inspannen voor het team.
  5. Het bevordert de communicatie. Lachen met een groep heeft een krachtig effect op hoe mensen de groep zien. Lachen met elkaar zorgt ervoor dat mensen zich comfortabeler voelen. En dat haalt barrières weg en opent de communicatie.

Lol en plezier maken op het werk is dus een serieuze zaak!

De meeste teams gaan regelmatig door een tijd van intense drukte, daarna gevolgd door een periode die wat stiller is waarin medewerkers weer op adem kunnen komen. Als leidinggevende wil je hier vinger aan de pols houden

Als mensen voor langere tijd echt alles geven treedt vermoeidheid en stress op. Lol en plezier maken hebben dan een diepgaand positief effect. Als je team extra hard gewerkt heeft dan is het nodig om ook plezier te maken.

Op die manier worden lol en plezier een strategisch middel om je team te beschermen en gemotiveerd te houden.

De mate van humor, lol, plezier en lachen zijn een indicatie van de gezondheid van de werkomgeving binnen je team. Lol en plezier is niet zozeer iets wat je toevoegt aan je team maar meer een teken van de vele dingen die al goed gaan. Als er geen lol, plezier en humor is dan kan dat een teken zijn dat er iets mis is.

Lol en plezier inbouwen is dus een belangrijk strategisch ding om te doen als leidinggevende.

Vond je dit interessant en wil je meer weten?
Download gratis het e-rapport: 5 simpele tips om de bevlogenheid van je medewerkers te vergroten

 

Aantal keer bekeken: 1620

Laat een reactie achter

Je moet lid zijn van HRbase - grootste HR netwerk van Nederland om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van HRbase - grootste HR netwerk van Nederland