FNV Bondgenoten zal 800 euro per jaar per werknemer eisen van werkgevers die de plannen steunen om de AOW- en de pensioenleeftijd te verhogen naar 67 jaar.

Dat geld wordt gestort in een fonds waaruit het AOW-gat betaald kan worden

Dat stelt voorzitter Henk van der Kolk van FNV Bondgenoten donderdag in een blog op de site van de vakbond. Hij haalt stevig uit naar de werkgevers in de Sociaal-Economische Raad. Hij verwijt hen dat zij de afspraak om in de SER te werken aan een alternatief voor de plannen van het kabinet de AOW-leeftijd geleidelijk te verhogen naar 67 jaar, niet nakomen. ,,Ze zijn met geen enkel alternatief gekomen. Sterker, nu 1 oktober nadert, roepen zij ijskoud dat de AOW naar 67 moet.''. De SER heeft tot 1 oktober de tijd om met alternatieven te komen.

Boos maakt Van der Kolk zich ook over uitlatingen van werkgeversvoorzitter Bernard Wientjes die tegelijk met de AOW ook de leeftijd voor het aanvullend pensioen naar 67 wil brengen. Daar komt volgens Van der Kolk de aap uit de mouw. Dat levert de werkgevers een besparing op, en daar is het hen om te doen, daarom willen zij ook de AOW-leeftijd optrekken. Meer weten? Lees verder op IntermediairPW.nl.

Bron: IntermediairPW

Aantal keer bekeken: 39

Laat een reactie achter

Je moet lid zijn van HRbase - grootste HR netwerk van Nederland om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van HRbase - grootste HR netwerk van Nederland