'Arbeidsgehandicapten, het is eigenlijk net als gewone werknemers'

'Arbeidsgehandicapten, het is eigenlijk net als gewone werknemers, misschien wat meer contact met het UWV', aldus Elke Croiset van Uchelen, directeur van het Cultuur- en Congrescentrum Antropia in Driebergen in een interview met RTL Nieuws op 13-5-2014 (volledig item).

In hetzelfde item wordt gezegd dat slechts 9% van de werknemers in Nederland overweegt om mensen met een arbeidshandicap in dienst te nemen. En waarom? De grootste oorzaak is het niet kennen van de regels, aldus Jan Dirk Vlasboom van het Sociaal Cultureel Planbureau. ‘Het is een kip en ei verhaal: doordat werkgevers weinig te maken hebben met mensen met werknemers met een beperking, lijkt er voor hen geen reden te zijn om zich in de regels te verdiepen’, zegt Vlasboom.

Lastig Lichaam

Allereerst spreekt mijn goede kennis Petra Meijssen van Mens In Beeld liever niet van ‘arbeidsgehandicapten’, maar van ‘mensen met een lastig lichaam’. Eigenlijk is dit een veel betere term. De term ‘arbeidsgehandicapt’ roept (ja, óók bij werkgevers) vaak het beeld op van mensen die zwaar beperkt zijn, veel begeleiding nodig hebben, kortom, die alleen maar lastig zijn (en daardoor tijd =geld kosten).

Als je het hebt over een ‘lastig lichaam’ klinkt het al veel minder ‘heftig’, en is ook al een stuk positiever, in de zin van ‘deze mensen hebben inderdaad een lastig probleem, naar dat hoeft niet te betekenen dat ze helemaal níets meer kunnen’…

Dit bewijst de situatie van Marloes, werkneemster bij het genoemde Antropia, in het item van RTL feilloos: Marloes heeft reuma, maar werkt al 10 jaar in het congrescentrum. Tot grote tevredenheid. Tenminste, ik ga er vanuit dat als je haar brownies met háár naam op de kaart zet,  ze meer dan tevreden zijn over haar prestaties…

Regelingen

Zoals aangegeven, er zijn regelingen voor het in dienst nemen of in dienst houden van medewerkers met arbeidsbeperkingen. En die regelingen zijn helemaal niet ongunstig!

Een overzicht:

  • korting op WIA-/WAO- en WW-premies
  • subsidies voor aanpassingen op de werkplek
  • begeleiding van een jobcoach voor de werknemer
  • ziektewet-uitkering/compensatie bij ziekte (‘no-riskpolis’)
  • proefplaatsing: iemand werkt twee maanden op proef bij een werkgever zonder dat deze loon betaalt
  • minder loon betalen als een werknemer met een Wajong-uitkering minder presteert

(bron: arboportaal.nl)

 

Motivatie

En dan heb ik het nog niet eens over de motivatie die veel mensen met een beperking hebben. Deze mensen ondervinden ‘aan den lijve’ (vergeef me de woordspeling) hoe moeilijk het is om aan werk te komen. In de huidige tijd is het voor mensen zonder beperking al lastig om werk te vinden, laat staan voor mensen met een beperking.

Dus deze mensen zijn bijna zonder uitzondering extra blij als zij een kans krijgen om weer aan het werk te kunnen.

Wat wilt u nog meer?

Dus: geef deze mensen ook een kans! Deze mensen kunnen dan wel een lichamelijke beperking hebben, maar kunnen vaak prima voldoen aan uw functievereisten. Het hoeft u weinig extra tijd te kosten. Hier zijn andere mensen voor, zoals de genoemde jobcoach. Kost u niets extra’s.

U bespaart ook op uw WW en WIA-premies, die waarschijnlijk de komende jaren alleen maar omhoog gaan. U loopt geen financieel risico als iemand toch uitvalt, althans niet voor de loondoorbetaling, eventuele aanpassingen op het werk kosten u niets.

En als u er dan ook nog eens écht gemotiveerde mensen voor terugkrijgt….wat wilt u nog meer?

Aantal keer bekeken: 433

Laat een reactie achter

Je moet lid zijn van HRbase - grootste HR netwerk van Nederland om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van HRbase - grootste HR netwerk van Nederland