Arbeidsproductiviteit MKB stijgt door opleidingen met factor 2.3

Middelgrote en kleine organisaties geven in vergelijking met het grootbedrijf gemiddeld per werknemer minder uit aan training en opleiding. Daarvoor worden verschillende redenen aangedragen:

· Het nut van het volgen van opleidingen of trainingen wordt niet gezien
· Geen tijd voor
· Onbekendheid mogelijkheden / geen zicht op relevante opleidingen
· Rendement niet duidelijk

Dit is zowel op individueel-, organisatie- als maatschappelijk niveau ongewenst. Het Economisch Instituut Midden- en kleinbedrijf (EIM) heeft daarom enkele jaren terug een onderzoek gedaan naar het rendement van opleidingen bij MKB-organisaties. Als immers blijkt dat de invloed van bedrijfsopleidingen op het bedrijfsresultaat positief is kan het voor ondernemers de moeite waard zijn te investeren in opleiding en training van medewerkers.

Resultaten onderzoek rendement opleidingen
Om te kijken naar de effecten van bedrijfsopleidingen heeft het EIM een statistische analyse uitgevoerd op de data uit haar MKB-beleidspanel. De belangrijkste conclusie uit het onderzoek: Het volgen van een bedrijfsopleiding door een werknemer heeft positieve gevolgen voor de arbeidsproductiviteit van die werknemer. Concreter: als MKB-bedrijven 1% meer werknemers op cursus sturen, stijgt hun arbeidsproductiviteit met 2,3%.

Lees verder op isbw.nl

Aantal keer bekeken: 448

Laat een reactie achter

Je moet lid zijn van HRbase - grootste HR netwerk van Nederland om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van HRbase - grootste HR netwerk van Nederland