Deze periode van het jaar is voor veel van ons een moment van reflectie: wat ging er goed het afgelopen jaar en wat wil ik anders? Bevalt mijn baan nog wel? Hoe kan ik beter functioneren? En hoe wordt ik minder door mijn omgeving geleefd? Volgend jaar ga ik het anders doen, er zijn maar weinigen die niet een aantal goede voornemens hebben voor 2012. Maar hoe ga je dat aanpakken? Het is helaas bekend dat lang niet alle voornemens ook daadwerkelijk gerealiseerd worden.

Assessment is een handig middel om vast te stellen waar je valkuilen liggen en hoe je deze het beste kunt aanpakken. Het is namelijk lastig om toeschouwer van jezelf te zijn, ook ons als psychologen lukt dit lang niet altijd. Middels assessment kunnen wij onder de oppervlakte kijken. Waarom doe je bepaalde dingen, wat levert dit je op en is er een aantrekkelijk alternatief? Bij ontwikkelingsgerichte assessments bieden wij praktische handvatten voor het individu en de organisatie die aansluiten bij het karakter van betrokkene. Kortom, assessment kan je helpen prettiger en effectiever te functioneren.

Brengt het je geluk? Dat ga ik beslist niet beweren. Maar voor het nieuwe jaar wil ik de lezers van mijn blog wel graag iets meegeven wat daar aan kan bijdragen.

- Geluk zit ‘m in de dingen die je graag doet, en niet zozeer in de dingen die je nastreeft of hebt
- Denk niet in termen van ‘moeten’, vervang dit door ‘willen’
- Als er verandering moet plaatsvinden, stel dan zowel privé als zakelijk haalbare doelen
- Relativeer en accepteer wat niet te veranderen is.

Een goed 2012!

Aantal keer bekeken: 373

Laat een reactie achter

Je moet lid zijn van HRbase - grootste HR netwerk van Nederland om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van HRbase - grootste HR netwerk van Nederland