Bij uitkeringsinstantie UWV verdwijnen vanaf volgend jaar tot 2018 circa driehonderd banen.

De ingreep is mede een gevolg van de nieuwe Wet Werk en Zekerheid, die 1 juli ingaat. Gedwongen ontslagen worden uitgesloten.

Het UWV heeft op de afdeling handhaving straks minder mensen nodig, omdat de wet ervoor zorgt dat bepaalde werkzaamheden worden geautomatiseerd. Het controleren van de inkomsten van mensen met een WW-uitkering gaat dan bijvoorbeeld automatisch, bevestigde het UWV donderdag na berichtgeving van De Telegraaf. De organisatie zet al langer sterk in op digitalisering.

Bij de uitkeringsinstantie werken in totaal ongeveer 20.000 mensen. De aangekondigde reorganisatie gaat zoveel mogelijk via natuurlijk verloop. Verder probeert het UWV de werknemers die boventallig worden, te begeleiden naar een nieuwe baan. (ANP)

Aantal keer bekeken: 265

Laat een reactie achter

Je moet lid zijn van HRbase - grootste HR netwerk van Nederland om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van HRbase - grootste HR netwerk van Nederland

Reactie van Laura van Luipen on 28 april 2015 at 12:37pm

De UWV-medewerkers die tgv digitalisering boventallig worden kunnen mogelijk meteen weer worden ingezet bij de behandeling van ontslagaanvragen. Door de WWZ moeten immers vanaf 1 juli alle ontslagzaken met bedrijfseconomische reden en wegens langdurige ziekte verplicht door het UWV behandeld worden.