Te midden van de turbulente ontwikkelingen blijkt steeds vaker dat onze traditionele manieren van samenwerken, leiden en organiseren niet meer voldoen. En in onze wereld waarin de oude wijze van werken niet meer werkt, is de vraag wat onze houvast dan nog is. De stabiele factor in organisaties is de mens. Want ook al lijkt alles te veranderen, de principes achter het menselijk gedrag blijven hetzelfde. Door de kracht, maar ook de zwakte van mensen centraal te zetten in organisaties, gaan mensen beter presteren en worden ze gelukkiger. Grote vraag is dan wel: Hoe werkt de mens?

Deze vraag is direct de titel van mijn derde boek, dat ik samen met prof. Rick van Baaren aan het schrijven ben. In mijn radioprogramma ga ik elke maand met Rick in gesprek over een tweestrijd in ons brein, die bepalend is voor ons gedrag.

Hieronder kun je luisteren naar de tweestrijd tussen Promotie- en Preventiefocus. Wil jij als eerste een bericht, als het boek verkrijgbaar is? Klik dan hier!

Prof. dr. Rick van Baaren is hoogleraar gedragsverandering & maatschappij aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Hij richt zich in zijn werk op de theorie en praktijk van gedragsverandering en is een ervaren spreker en trainer. Naast zijn werk aan de universiteit, is hij mede-oprichter van The Lab of Life en D&B (samen met Ap Dijksterhuis).

Glenn van der Burg: Mensgericht organiseren leidt tot betere prestaties en gelukkigere mensen. Glenn werkt daar elke dag vol vuur aan als facilitator van groepen die samen een vliegende start willen maken om hun organisatie mensgericht te maken. Elke maandag om 4 uur presenteert hij het radioprogramma People Power over de kracht van mensen in organisaties. Regelmatig treedt hij op als spreker of dagvoorzitter op congressen. En hij is auteur van de managementboeken ‘Boven het maaiveld’ over het waarom van leiderschap en ‘Management Mythes’, over de vraag: Werkt de organisatie nog?

Aantal keer bekeken: 229

Laat een reactie achter

Je moet lid zijn van HRbase - grootste HR netwerk van Nederland om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van HRbase - grootste HR netwerk van Nederland