BHV'er wordt luxeproduct door de crisis

Meer dan de helft van de MKB-bedrijven heeft door economische nood moeten snijden in het aantal bedrijfshulpverleners.

Dat concludeert Stichting Bedrijfshulpverlening Nederland (SBN)uit eigen onderzoek naar de gevolgen van de crisis op de bedrijfshulpverlening.

Bij één op de 10 bedrijven is nu helemaal geen bedrijfshulpverlener meer in dienst. Vaak worden BHV-ers bij ontslag niet vervangen of ontbreekt er steeds vaker de wil om tijd en geld te investeren in bedrijfsveiligheid, aldus SBN.

60 procent van de bedrijven die in bedrijfshulpverlening heeft moeten snijden, wees direct of indirect de crisis aan als oorzaak van deze daling. Er is minder budget voor opleidingen of herhalingscursussen, maar er wordt ook gewacht met het aanwijzen van vervangers van wegbezuinigde BHV-opgeleide medewerkers.

Brenda van Dranen, adjunct-directeur van SBN, zegt dat er geen sprake is van onwil. "Veel ondernemers willen wel, maar zien er momenteel simpelweg geen mogelijkheid toe. Er is tijdelijk geen opleidingsbudget of werknemers kunnen niet worden gemist voor een cursus vanwege onderbezetting op de werkvloer. De BHV-opleiding of de herhalingscursus wordt dan uitgesteld."
SBN zegt zich zorgen te maken om de veiligheid op de werkvloer.

Aantal keer bekeken: 164

Laat een reactie achter

Je moet lid zijn van HRbase - grootste HR netwerk van Nederland om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van HRbase - grootste HR netwerk van Nederland