Blended learning: waarom werkt dit beter?

Vroeger leerden we op school. In een klas. Uit een boek. Maar nu zijn er YouTube, LinkedIn en Wikipedia. Natuurlijk vindt ook in bedrijven het leren op andere manieren plaats. Hoe organiseren we dat nu handig vandaag de dag? Aleid Erbrink van BVO houdt een pleidooi voor blended learning.

Blended learning is in wezen niets anders dan het mengen van leervormen. Maar waarom werkt zo’n mix van leervormen beter?

Stel, je leest een boek over Italië. Wanneer je dat boek uit hebt, weet je ongetwijfeld een heleboel over Rome en Toscane, over Michelangelo en rare politici. Maar het is pas wanneer je erhéén gaat dat je écht doordrongen raakt van de ziel van het land. De smaak van écht verse zongerijpte tomaten, de penetrante benzinegeur van scootertjes in Rome, de bakkende zon van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat op je huid, de mariabeeldjes op elke straathoek. Je kunt erover lezen, maar je gaat al die cognitieve feitenkennis pas in jezelf integreren wanneer je de levensechte ervaring van je reis eroverheen legt. Pas dán is het leren in jezelf verankerd. Pas dán heb je ook een gevóel bij wat je hebt geleerd.

Lees het volledige artikel op PWnet.

Aantal keer bekeken: 62

Laat een reactie achter

Je moet lid zijn van HRbase - grootste HR netwerk van Nederland om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van HRbase - grootste HR netwerk van Nederland