Gezonde werknemers stappen niet snel naar de bedrijfsarts. Maar vanuit preventieoogpunt kan het effectief zijn. Wel eens aan chatsessies gedacht?

Arbo Unie is begonnen met chatsessies: gezonde werknemers kunnen aan de bedrijfsarts praktische vragen stellen over gezondheid en werk. De arbodienst stelt deze dienst beschikbaar voor alle werkenden van achttien jaar en ouder. Ook zzp’ers mogen chatten met de bedrijfsarts. Volgens Arbo Unie is de videochat een laagdrempelige aanvulling op het arbeidsomstandighedenspreekuur, dat lang niet door alle organisaties wordt aangeboden aan werknemers.

Bedrijfsarts

Wim Schimmel, voorzitter van de Raad van Bestuur van Arbo Unie, vindt dat werknemers nu pas laat kunnen profiteren van de kennis en vaardigheden van de bedrijfsarts op het gebied van preventie. “De bedrijfsgezondheidszorg krijgt in Nederland verdeelde aandacht. De zorg en begeleiding van medewerkers die ziek worden en re-integreren is goed geregeld. Dat blijkt ook uit een jaarlijks dalend gemiddeld ziekteverzuimpercentage, dat nu ligt op 3,9 procent. De aandacht voor de 96 procent actief werkenden kan echter veel beter. Door daar samen in te investeren houd je medewerkers gemotiveerd en betrokken en vergroot je het succes van je organisatie.”

De videochat is bedoeld voor korte, praktische vragen. Arbo Unie geeft een aantal voorbeelden: je werkt met beeldschermen en krijgt last van hoofdpijn, je bent zwanger en werkt in een risicovolle omgeving, je werkplek bezorgt je gewrichtsklachten of je worstelt tussen balans en privé.

(Bron: Overpreventie.nl)

Aantal keer bekeken: 171

Laat een reactie achter

Je moet lid zijn van HRbase - grootste HR netwerk van Nederland om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van HRbase - grootste HR netwerk van Nederland