`Chief people officer` moet tekort hoger personeel oplossen

Het bedrijfsleven waarschuwt voor een groot tekort aan hoger personeel, terwijl er juist minder werk is voor lager en middelbaar personeel. Een `chief people officer` moet uitkomst bieden.

In een brandbrief waarschuwen managers en wetenschappers voor arbeidstekorten van hoog opgeleid personeel door de vergrijzing. Dat geldt niet alleen voor grote bedrijven, maar ook voor het MKB. Want uit onderzoek van EIM en de Kamer van Koophandel Midden-Nederland blijkt er daar ook tekorten ontstaan in het hogere arbeidssegment, terwijl er voor lager opgeleiden juist sprake zal zijn van een toename van de werkloosheid.

Chief people officer
In de brandbrief stellen de managers en wetenschappers dat bedrijven in Nederland allereerst zelf aan de bak moeten, door hun personeelsbeleid vergaand te verbeteren. Dat HR-beleid moet op het hoogste niveau verankerd worden door de HR-manager of de `chief people officer` nu echt aan de bestuurstafel van de organisatie te laten plaatsnemen. Lees verder op personeelsnet.nl.

Bron: Personeelsnet

Aantal keer bekeken: 90

Laat een reactie achter

Je moet lid zijn van HRbase - grootste HR netwerk van Nederland om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van HRbase - grootste HR netwerk van Nederland

Reactie van willem scheepers on 26 oktober 2010 at 1:41pm
Deze functie zal het probleem, beter nog: de uitdaging (nb; van jaren van tekorten), niet oplossen. Als dat zo zou zijn, dan was die functie er al lang geweest (nb; deze uitdaging is er nl. al veel langer), toch?