Coaching heeft een vaste plek verworven in het ontwikkelaanbod voor werknemers. Om dit in goede banen te leiden, kiezen steeds meer grote bedrijven voor een coachplatform en coachpoolbeheer door een gespecialiseerd bureau. Wat zijn nu de voordelen voor u en uw organisatie van dit coachpoolbeheer?

 1. U hoeft nooit meer op zoek naar een passende coach voor een vraagstuk. De coachpoolbeheerder zorgt voor voldoende coaches op de locaties die voor de organisatie belangrijk zijn.  Zij kan vanuit expertise en netwerk een grote keuze aan senior coaches bieden. 
 2. De coaches zijn hooggekwalificeerd en hun werk wordt continu geëvalueerd vanuit het coachplatform. U hoeft nooit bang te zijn dat medewerkers gecoacht worden door coaches met te weinig opleiding of ervaring.

 3. U kunt coaches met wie u al langer naar tevredenheid samenwerkt meenemen in uw coachpool. Tenslotte wilt u geen afscheid nemen van bewezen goede coaches.

 4. Ook interne coaches kunnen meegenomen worden in de coachpool. Zij horen dan een eigen (interne) coachpool te krijgen.

 5. De coachpoolbeheerder werkt exclusief voor organisaties en de coaches hebben veel ervaring in en voor organisaties. De particuliere markt is niet vergelijkbaar met de bedrijfsmatige en stelt andere eisen aan coaches. 

 6. Duurzame inzetbaarheid wordt optimaal gestimuleerd doordat de medewerker zelf het thema kan bepalen en een passende senior coach kan uitzoeken.

 7. Een goed coachpoolbeheersysteem/coachplatform heeft veel opties om medewerkers toegang te geven. Bijvoorbeeld door middel van handmatige invoer of koppelingen aan een Learning Management Systeem. Coaching kan door een medewerker direct worden aangevraagd via de portal. Het verkrijgen van toestemming voor een traject zal automatisch volgens uw wensen worden afgehandeld.

 8. U blijft zelf bepalen hoe lang trajecten mogen duren. Zo heeft u altijd grip op de kosten.

 9. U bepaalt of leidinggevenden al dan niet betrokken (dienen te) worden bij aanvang en bij afloop van een traject.

 10. De coachpoolbeheerder wil hoge kwaliteit bieden tegen een gunstig tarief. Door hoge intensiteit en kwaliteit van de coaching kunnen de trajecten kort zijn. 

 11. Alle thema’s van werkgerelateerde coaching zijn bij goed coachpoolbeheer beschikbaar. U bepaalt zelf welke u binnen uw organisatie wilt aanbieden.

 12. De coachpoolbeheerder factureert u alleen wat daadwerkelijk is afgenomen. Achteraf. Zo hoeft u nooit meer te betalen voor zes gesprekken en merken dat het traject met vier gesprekken was afgelopen.

 13. Het hele Purchase-to-Pay proces wordt afgehandeld volgens de eisen van uw organisatie.

 14. Via de coachportal heeft u 24/7 inzicht in wat u per periode/per BU/per locatie aan coaching afneemt, hoe dat is beoordeeld, welke thema’s er spelen, etc.  Zo heeft u altijd directe, eerlijke managementinformatie.

 15. Een goede coachpoolbeheerder heeft veel ervaring met dienstverlening aan grote organisaties en begrijpt wat nodig is om aan uw wensen tegemoet te komen.

Annette van Engelen is directeur van OnzeCoach | Coachpoolbeheer. OnzeCoach verzorgt al jaren de coaching voor o.a. Ahold, DSM, AkzoNobel en Nouryon. Voor meer informatie zie OnzeCoach

Aantal keer bekeken: 242

Laat een reactie achter

Je moet lid zijn van HRbase - grootste HR netwerk van Nederland om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van HRbase - grootste HR netwerk van Nederland