Hoe vaak overkomt het ons niet dat we actie willen ondernemen om op zoek te gaan naar een nieuwe arbodienst en er achterkomen dat ons contract net stilzwijend is verlengd?

Het merendeel van de jaarcontracten tussen werkgevers en arbo dienstverleners starten op 1 januari en er wordt een opzegtermijn gehanteerd van 3 maanden. Dit betekent dat in de maand september de samenwerking geëvalueerd kan worden.

Samenwerking, afspraken en resultaten.
Het is opvallend hoe weinig arbo dienstverleners hiertoe het initiatief nemen.

Voor veel werkgevers geldt dat arbo dienstverlening niet de aandacht krijgt die het verdient. Het is een geaccepteerde kostenpost en de arbo dienstverlener is vaak door de verzekeraar naar voren geschoven.

De arbo wisselweken zijn bedoeld om werkgevers attent te maken op het feit dat als zij deze maand voorbij laten gaan zonder bewust te hebben gekozen voor een arbodienst, hun contract stilzwijgend met weer een jaar verlengd wordt.

Op de site www.dearbowisselweken.nl wordt de lezer uitgenodigd zich een paar vragen te stellen over de huidige situatie, wordt er naar tevredenheid geleverd en of het integraal onderdeel is van de HR-strategie.

Iedere werkgever wordt uitgenodigt om zich deze vragen te stellen, voor het maken van een juiste keuze.

Het is toch te gek dat veel werkgevers zich er niet eens van bewust zijn dat zij zelf hun arbo dienstverlener mogen kiezen! Iedere werkgever mag niet alleen, maar moet ook zijn arbo dienstverlener kiezen.

Want arbo dienstverlening hoort integraal onderdeel te zijn van bedrijfsvoering, een beïnvloedbaar deel van de begroting.

Aantal keer bekeken: 252

Laat een reactie achter

Je moet lid zijn van HRbase - grootste HR netwerk van Nederland om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van HRbase - grootste HR netwerk van Nederland