Het komende half jaar heb ik de eer om namens AVOP, de organisatie waar ik voor werk, een ‘expert column’ te schrijven over het assessment vak. Ik ben nu ruim 4 jaar werkzaam als assessment psycholoog en ik vind het heel leuk om je meer over ‘mijn vak’ te vertellen. De ene keer zal het een ‘case study’ zijn en de andere keer vertel ik wat over de geschiedenis van het vak of over iets anders dat me toevallig voor de voeten komt. Mochten er trouwens specifieke vragen zijn die je als lezer hebt over assessment centers, dan hoor ik het graag zodat ik daar in een volgend stukje wellicht op in kan haken.
Voor deze eerste column heb ik me gebogen over de vraag; ‘wat maakt dat ik voor dit vak heb gekozen en wat er nou eigenlijk zo leuk is aan het werk van een assessment psycholoog’? Voor mij is dat vooral het spreken met- en observeren van mensen en het in kaart brengen van iemands persoonlijkheid en competenties. Het is altijd weer spannend en uitdagend om dat in één dag voor elkaar te krijgen en fijn als je uiteindelijk (soms met bloed, zweet en tranen) een rapport aflevert. Daarbij heb je, naast de kandidaten die allemaal uniek zijn en zorgen voor dynamiek en afwisseling in het werk, te maken met diversiteit in onderzoeksvragen en type assessments variërend van selectie- tot potentieel en loopbaanassessments. De assessments waarin je breed kijkt naar mogelijkheden en beperkingen van kandidaten, die vind ik het leukst! Wat mij met name drijft is het zoeken naar goede vragen waarmee je kandidaten probeert te stimuleren om na te denken over hun eigen ontwikkeling. Als een deelnemer dan na afloop van een vaak intensieve dag aangeeft dat hij of zij tot vernieuwende persoonlijke inzichten is gekomen en hiermee aanknopingspunten heeft voor verdere groei en ontwikkeling, dan is mijn missie voor die dag geslaagd. Ik fiets dan met een grote glimlach op mijn gezicht naar huis! Dit gebeurde laatst bijvoorbeeld bij een kandidaat bij wie het potentieel voor een leidinggevende rol in kaart werd gebracht. Gedurende de onderzoeksdag bleek hij vooral op rationeel en functioneel niveau te communiceren en zijn gevoelsmatige kant (die tevens sterk vertegenwoordigd was) af te schermen. Hierdoor bleef hij als persoon op afstand, waardoor het voor hem lastiger was om ook in de rol van leidinggevende, medewerkers op een persoonlijk niveau bij zijn aanpak te betrekken en voor zich te winnen. De invloed van zijn communicatiestijl op zijn relationele vaardigheden werd hem gedurende verschillende feedbackmomenten duidelijk. Hij werd zich gedurende de onderzoeksdag bewuster van wat de toegevoegde waarde is om meer vanuit zijn emoties te communiceren. Dit bewustzijn kan dan vervolgens weer leiden tot de beslissing om hier wat aan te veranderen. In dit geval wilde de kandidaat meteen met zijn ontwikkelthema aan de slag en gaf hij in de dagen na het assessment aan het geleerde meteen in de praktijk te hebben geoefend, wat hem niet slecht beviel. Het enthousiasme waarmee deze kandidaat aan de slag gaat met zijn ontwikkelpunten is voor mij erg inspirerend!

Tot over twee weken!

Aantal keer bekeken: 6465

Laat een reactie achter

Je moet lid zijn van HRbase - grootste HR netwerk van Nederland om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van HRbase - grootste HR netwerk van Nederland

Reactie van Dorien Crietee on 1 april 2009 at 10:19am
Beste Albertinne,
Leuk om je ervaring te lezen en ik blijf dit ook zeker doen.
Ook ik ben benieuwd wat voor een opleiding er is/ jij aanbevelen kan om assessments te kunnen afnemen. Ik heb A&O psychologie gestudeerd en werk nu als trainer/coach bij een outplacement bureau. Ik neem wel ontwikkel assessments af (ik herken jouw voldoening die het geeft als iemand een inzicht meteen kan gebruiken!) maar geen selectie assessments (en het schrijven van rapporten). Vind je het lastig de beslissing te nemen om iemand 'af te keuren' voor een functie? Heb je ervaring met het spelen van een rol in een assessment? Ook daarvan ben ik benieuwd wat jij denkt dat je daarvoor moet kunnen!
Met vriendelijke groet,
Dorien
Reactie van Janique Wienk on 30 maart 2009 at 9:09pm
Beste Albertinne,

Bedankt voor je positieve feedback! Het klopt inderdaad, zoals Joelle Havekotte al aangeeft, dat veel assessment psychologen afgestudeerd arbeids- en organisatiepsycholoog zijn of een andere richting hebben gekozen binnen de psychologie(bijvoorbeeld klinische of sociale psychologie). Ik heb zelf ook arbeids- en organisatiepsychologie gestudeerd en vond het heel moeilijk om richting te bepalen vlak na mijn studie (wat goed dat jij je nu al aan het oriënteren bent!). Ik ben na mijn afstuderen begonnen in de werving en selectie, waarna ik op tijdelijke basis ben aangenomen als assessment psycholoog voor de selectie van trainees bij één van de ministeries. Dit was mijn kans om aan het vak te proeven en zo ben ik er langzaamaan ingegroeid. Ik heb zelf (net als Joelle) ook ervaren dat het best lastig is om ergens binnen te komen wanneer je net bent afgestudeerd. Zeker in deze periode, zijn het aantal banen dat beschikbaar zijn schaarser geworden. Nog een tip, ook voor Joelle; als assessment psycholoog ben je vaak ook verantwoordelijk voor het acquireren van nieuwe klanten. Enige commerciële werkervaring opdoen is dus zeker een pre. Ik heb de werkervaring die ik opdeed in de werving en selectie dan ook als erg bruikbaar ervaren.
Tot slot Albertinne: de combinatie van coachen en assessments vind ik trouwens het allerleukste! Deze richtingen worden wel vaker met elkaar gecombineerd. Veel succes met je verdere orientatie.

Met vriendelijke groet, Janique Wienk
Reactie van Joelle Havekotte on 30 maart 2009 at 6:05pm
Beste Albertinne, wellicht kan ik je ook verder helpen;
Veelal hebben assesment psychologen een Universitaire studie psychologie afgerond in de richting van de A&O ofwel organisatie psychologie. Na deze opleiding is het zoeken naar een baan in de Werving en Selectie of Human Resources branche.
Zelf ben ik net afgestudeerd in deze richting maar helaas blijkt het heel moeilijk een leuke uitdagende startersplek te vinden waarin je meteen aan de slag kan met de zogenoemde Testpsychologie. Helaas zijn vacatures in deze richting momenteel schaars.
dus, als mensen dit lezen.. :) als recent afgestudeerde organisatie psychologe ben ik HEEEL hard op zoek naar een leuk bedrijf waar ik in deze richting zou kunnen doorgroeien, wie gunt mij als ambitieuze jongeling een kans?! :):)
Reactie van Albertinne van der Poel on 30 maart 2009 at 5:18pm
Hoi Janique,

Wat heb je voor opleiding gedaan om assessment psycholoog te worden? Ik ben me aan het orienteren welke richting ik op ga dmv studie. Denk aan coach, maar jouw werk lijkt me ook heel boeiend. Ik las je verhaal met plezier!

Ik hoor graag van je.
Grt,
Albertinne
Reactie van Alain Vebeek on 30 maart 2009 at 3:45pm
Mooi verhaal !! Prettig leesbaar, persoonlijk en door iemand waar je het gevoel bij hebt dat zij kwaliteit levert.
alain