De vraag die je móét stellen in een sollicitatiegesprek

‘Deze vraag móet je stellen!’ Dat zeg ik vaak tegen een leidinggevende die op het punt staat een sollicitatiegesprek te voeren met een kandidaat voor een functie in zijn of haar team. Het is één van de belangrijkste vragen die je als interviewer kunt stellen in een sollicitatiegesprek. Het antwoord zou de doorslag moeten geven om iemand wel of niet aan te nemen.


Het gaat om de vraag, die overigens geldt voor elke functie, op elk niveau, in elke organisatie: ‘Vertel eens over een keer dat je negatieve feedback hebt ontvangen.’


Dit is niet dezelfde vraag als: ‘Wat zijn je minder sterke kanten?’ of ‘Wat zijn je ontwikkelpunten?’ of ‘Vertel eens over een keer dat je een fout hebt gemaakt op je werk?’ Die zijn ook belangrijk maar horen niet tot de top.


Laten we er gemakshalve vanuit gaan dat iedereen die je interviewt voor een functie zestien jaar of ouder is. Dan is het bijna onmogelijk dat je op die leeftijd nooit negatieve feedback hebt ontvangen. Tenzij je kandidaten uit een grot komen en nooit iemand spreken.

Open staan voor feedback
Waar het om gaat is te ontdekken of je kandidaat open staat voor feedback. En dan met name kritische of negatieve feedback. Mensen die niet openstaan voor feedback zijn heel erg moeilijk om mee te werken. Ze zijn niet coachen. Bij elke vorm van feedback die ze ontvangen zullen ze defensief worden en terugduwen.


Medewerkers die niet open staan voor kritische feedback zullen hun gedrag niet veranderen of verbeteren. Hoe effectief je als manager ook bent. En hoe goed je ook feedback geeft. In plaats van iets met jouw feedback te gaan doen zullen ze het zo draaien dat jij als leidinggevende degene bent die fout zit.


Voor het openstaan voor negatieve feedback is zelfreflectie nodig. Zonder zelfreflectie is het lastig om moeilijke momenten, lastige feedback of tegenslagen op het werk, om te buigen naar iets positiefs. Mensen met een gezonde dosis zelfreflectie staan open voor feedback, zijn daardoor makkelijker te coachen en leiding aan te geven.


Iedereen die je interviewt heeft op een bepaald moment in zijn leven negatieve feedback ontvangen. De vraag is of jouw kandidaat open genoeg stond om ernaar te luisteren en er wat mee te doen. Mensen die niet open staan voor negatieve feedback zullen niet in staat zijn om je vraag te beantwoorden.

Vond je dit interessant en wil je meer weten? Download gratis het e-rapport:5 onmisbare prioriteiten voor succesvol en inspirerend leidinggeven

Aantal keer bekeken: 4938

Laat een reactie achter

Je moet lid zijn van HRbase - grootste HR netwerk van Nederland om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van HRbase - grootste HR netwerk van Nederland

Reactie van Edwin van IJzendoorn on 10 april 2015 at 4:46pm

De Apps werken ook gewoon op Ipad

Reactie van Marianne Schutten on 10 april 2015 at 12:17pm

Dank voor jullie reacties. @Judith; helemaal mee eens. Daadwerkelijk iets doen (hebben gedaan) met de feedback is absoluut cruciaal.

Reactie van Yvonne Heinrichs on 10 april 2015 at 9:26am

@Edwin van IJzendoorn, leuke en handige app. Ik zag dat deze nu alleen nog beschikbaar is voor op de telefoon. Komt deze ook nog uit voor op de I-pad?

Reactie van Judith Scholten on 9 april 2015 at 3:19pm

Leuk dat je dit aankaart. Persoonlijk voor mij was (ben geen recruiter of HR manager meer) en is (voor het kunnen aangaan van relaties) het onontbrekende in een sollicitatiegesprek het begrip 'lerend vermogen'. Bij een sollicitant vroeg ik altijd of ze iets hadden meegemaakt wat mis ging of waar ze tegen aan waren gelopen en vervolgens wat hen dat leerde, of en hoe ze dat nu anders zouden doen, aanpakken of hebben aangepakt. Ik ken namelijk iemand die wel kritiek kon ontvangen, maar op een of andere manier er niet van leerde en een volgende keer weer een ander schade toebracht. Hardleers.

Reactie van Edwin van IJzendoorn on 9 april 2015 at 3:15pm

Goede vraag Marianne,

Precies deze vraag en honderden andere vragen met logische opbouw tijdens je talentdialoog of gesprek, vind je in de gratis Job Interview App voor je iphone of Android.

Iphone:https://itunes.apple.com/nl/app/job-interview/id828280604?l=en&...
Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.tmamethode.p6748EG

Deze App wordt gratis aangeboden door TMA