Echt waar! We hebben ‘m! De Nederlandse Semler! En dan nog wel in drievoud: Arthur Cremers, Anja van der Horst en Wim van Twuijver. Wim vond Arthur en Anja. Met z’n drieën hebben ze een parel van een proces in gang gezet en ’t alle ruimte gegeven die ’t nodig had. Met een prachtig verslag in het boek ‘Poleposition. Zelf aan het stuur in Hollands Kroon.’ Lang geleden dat ik zo blij was met een boek.

Doén!
Natuurlijk een heel ander verhaal over zelfsturing dan dat van Ricardo Semler over de ontwikkelingen in zijn bedrijf, beschreven in ‘Semco-stijl’ (Turning the Tables), maar ook zoveel overeenkomsten in de aanpak: ‘gewoon doén!’ Mooiste bekentenis uit Poleposition: ‘Als je van een afstandje kijkt, kun je zeggen dat we de organisatie weer hebben teruggegeven aan de mensen’. Wow.

Tom Poes verzin een list
Stel dat Poleposition in één keer de harten steelt van vele directies. Stel dat die directies dan ook nog eens heel veel haast gaan maken met de start van hun eigen organisatieontwikkelingsproces, met Poleposition als gebruiksaanwijzing bij de hand. Wat dan met HRM? Waar dan heen? Hoe bereid je je voor? Tom Poes verzin een list. De aanval de beste verdediging? Zelf binnenkort met Poleposition onder je arm naar je directie stappen?

Christianne van de Pas biedt ondersteuning bij de introductie en ontwikkeling van (meer) zelfsturing binnen organisaties. In haar benadering staan verkennen en ontwerpen centraal. Voor meer informatie over haar verkenningsaanpak en kennismakings-workshops zie www.cvdpas.nl.

Aantal keer bekeken: 981

Laat een reactie achter

Je moet lid zijn van HRbase - grootste HR netwerk van Nederland om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van HRbase - grootste HR netwerk van Nederland

Reactie van Ad de Beer on 19 januari 2017 at 2:30pm

Het motto was "beter goed gejat dan zelf verzonnen" ik heb er slechte ervaringen met de manier waarop deze gemeente misbruik heeft gemaakt van de kennis van anderen.
We zijn gewend aan brainpicking in onze professie, maar wat HK deed was intellectueel kannibalisme.
En dan nu lopen te pochen met gestolen kennis!