De Nieuwe Ziektewet in een notendopje (+belangrijke tip!)

Wanneer een werknemer met een tijdelijk contract ziek-uit-dienst ging kostte je dat na uitdiensttreding als werkgever geen geld meer. Dat was vooral handig in situaties waarbij de werknemer kort voor het einde van zijn contract zich had ziek gemeld. En één, of beide partijen, er niet om stonden te springen kostte wat kost de werknemer voor die laatste paar weken terug op de werkvloer te krijgen. Je meldde als werkgever de werknemer ziek uit dienst, en deze ontving vervolgens een Ziektewet-uitkering, 70% van zijn laatst verdiende loon.

Met de Nieuwe Ziektewet, ingangsdatum 1 januari 2014, gaan twee belangrijke zaken veranderen. 1. De Ziektewet-uitkering zal voortaan worden doorbelast aan de laatste werkgever en gaat dus voortaan gewoon geld kosten. 2. Als diezelfde werknemer in zijn Ziektewet-periode de twee jaar volmaakt en in een WGA-uitkering terecht komt, gaat ook dit de laatste werkgever geld kosten.

Wat moet je doen, nu je dit weet? Mijn belangrijkste advies is dus: voorkom ziek-uit-dienst-meldingen. Voorheen kon je nog wel eens denken bij een werknemer: “laat maar lopen, ik meld hem wel aan bij het UWV”. Nu moet de tacttiek zijn: alle zeilen bijzetten om tot een hersteldmelding voor einddatum contract te komen (liefst zelfs een maand eerder i.v.m. ketenverzuim). Ik overdrijf niet als ik zeg dat zo’n hersteldmelding in bepaalde gevallen tienduizenden euro’s zal schelen.

Mark Idzinga, Februari 2013

Meer dan 4% ziekteverzuim? Check of jouw bedrijf wellicht 1 van deze 3 dodelijke fouten maakt.

Aantal keer bekeken: 3052

Laat een reactie achter

Je moet lid zijn van HRbase - grootste HR netwerk van Nederland om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van HRbase - grootste HR netwerk van Nederland

Reactie van Mark Idzinga on 22 februari 2013 at 12:08pm

@jan: goede, interessante vraag. Ja, je hebt daar als wg wel degelijk invloed op. Ik zal binnenkort wat uitgebreider antwoorden in apart artikel.

Reactie van Henny van Leusden on 14 februari 2013 at 1:18pm

Dit thema is al eerder aan de orde geweest op het forum en zeer uitgebreid.

zie onderstaande link:
Modernisering ziektewet

groet
Henny
Shepherd P&O Services

Reactie van Jan van Omme on 14 februari 2013 at 12:28pm

Hoi Mark, wat bedoel je inhoudelijk met: "Nu moet de tacttiek zijn: alle zeilen bijzetten om tot een hersteldmelding voor einddatum contract te komen (liefst zelfs een maand eerder i.v.m. ketenverzuim)" ?

In hoeverre heeft een werkgever invloed op het herstelproces van een zieke werknemer? Hierbij ga ik ervan uit dat de enige juiste grond voor een hersteldmelding, het volledig herstel van de werknemer is, net zoals de enige juiste grond voor een ziekmelding ziekte is....