In mijn coachingsgesprekken breng ik met de wondervraag scherpte aan in de oplossingen van de coaching. Het is de uitdaging niet te blijven hangen in het verleden en te denken in problemen maar de gecoachte op de toekomst te laten focussen en na te laten denken over oplossingen. Een wondervraag die ik frequent stel is:

Stel nu, dat je straks drie dagen naar Terschelling gaat en op je werk de boel de boel laat. Eenmaal op het eiland denk je nog wel eens de stroperige procedures, de ene zeurcollega, hardnekkige en blijkbaar nauwelijks oplosbare problemen, et cetera maar allengs kun jij je meer ontspannen. Het is de avond voor je terugkeer naar het vaste land en die avond voltrekt zich een ‘wonder’. Een wonder waardoor al de problemen op je werk in één klap verdwenen zijn. Waar zou je op je werk aan merken dat dit wonder zich voltrokken heeft?

Wandelen op de roltrap De wondervraag is bedacht door Insoo Kim Berg en was haar antwoord op reacties van gecoachten die vertelden dat hun problemen alleen maar met een wonder zouden kunnen worden opgelost. In mijn coachingsgesprekken hoor ik dat wel vaker en menig gecoachte stelt zich afwachtend en lijdzaam op. Nu is niet alles op te lossen, zeker niet in één handomdraai maar bij de pakken neer gaan zitten, is het andere uiterste. Bekijk het filmpje Hulpeloos op de automatische piloot

Een stilstaande roltrap, je kunt het als een probleem zien en je enkel en alléén richten op de oplossing van het probleem: de weer draaiende roltrap. Letterlijk en figuurlijk leidt dit tot stilstand en chagrijn. Effectiever is na te denken hoe op de plek van bestemming te komen en dat is natuurlijk gewoon door te gaan lopen.

Dippers en Dimmers.  Het is misschien een tegeltjeswijsheid maar wel eentje die gecoachten vaak aan het denken zet:

Denken In Mogelijkheden (doen de dimmers) leidt tot beweging en Denken In Problemen leidt tot stilstand (zijn dippers goed in).

Stel de wondervraag en u zult als coach verteld staan hoe ‘makkelijk’ deze vraag tot een beweging leidt.

Veel succes.

Jacco van den Berg van Van den Berg Training & Advies www.vandenbergtraining.nl

Aantal keer bekeken: 567

Laat een reactie achter

Je moet lid zijn van HRbase - grootste HR netwerk van Nederland om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van HRbase - grootste HR netwerk van Nederland