Welke blogs deden het goed in 2018? Welke onderwerpen waren populair? Een kort overzicht met enkele hoogtepunten op HRbase.

In 2018 mocht onze online community voor en door HR-professionals elke maand weer een flink aantal nieuwe leden verwelkomen. De teller staat nu op bijna 17.000! Daar zijn we blij mee.

Enkele leden sprongen er in 2018 zeker uit: zij plaatsten veel blogs op HRbase. Topscoorder dit jaar is ongetwijfeld Jan Jacob de Groot die maar liefst elke week een beoordelingsprobleem bij de kop pakte. Leidraad vormde de lijst van Amerikaanse professor dr. John Sullivan van de State University of California. “De tekortkomingen van beoordelingsgesprekken worden in de pers breed uitgemeten”, stelt De Groot. “Voldoende reden om ze af te schaffen, zo lijkt het. Maar wat zijn de tekortkomingen eigenlijk, hoe worden ze veroorzaakt en is er nog wat aan te doen?” Op 21 januari begon De Groot zijn blogreeks met het eerste probleem: dat beoordelingen vaak niet over het functioneren gaan.om op 9 december af te sluiten met het probleem dat de beoordelingscyclus vaak los staat van de organisatieplannen. Het is knap hoe De Groot het vol hield en elke week trouw zijn blog plaatste. De redactie van HRbase wil hem dan ook hartelijk danken voor al zijn werk. Als klap op de vuurpijl maakt hij op 16 december nog een mooi overzicht met al zijn blogs.

Trouwe bloggers

Maar ook advocaat Muriel Middeldorp plaatste elke keer trouw haar blogs, blogs die steeds heel goed gelezen werden. Vooral die over deWAB en payrolling (en uitzending) trokken veel bezoekers. Haar blog waarin ze de vraag opriep of een vaststellingsovereenkomst onder druk van ontslag op staande voet we... is, trok zelfs een recordaantal bezoekers. Ook expertbloggers Michel den Daas en Annette van Engelen sneden in hun blogs brandende en vaak actuele kwesties aan. Zo stak Michel Den Daas in juni niet onder stoelen of banken dat hij hetpensioenakkoordmaar een halfslachtige compromis vond.

Monetta Driessen beet ook dit jaar weer het spits af op HRbase. Zij zette zoals elk jaar de HRM-trends en ontwikkelingen helder op een rij. En het begint een traditie te worden, ook in 2018 trok haar blog een recordaantal lezers.

Jacco van den Berg ging in zijn blogs vaak in op het nieuwe beoordelen waarbij hij veel aandacht heeft voor de dienende rol van de leidinggevende. Voorwaarde voor een succesvol gesprek is volgens hem dat leidinggevenden over een growth-mindset moeten beschikken. Wil je succesvol caochen dan moet je de fixed mindset loslaten!

Spontane blogs
Behalve de vele expertbloggers die volgens een vast schema bloggen, hadden we ook bloggers die spontaan een blog plaatsten of sommigen die bijna wekelijks de pen oppakten. Zo ook advocaat Bas Westerhout die in zijn blogs vaak jurische kwestie aansneed. Maar ook wist hij zijn blogs vaak een praktische insteek te geven. Bijvoorbeeld:Wie stelt vakantiedagen vast en wat als dat niet gebeurt? Vijf tips.... Het leverde een flink aantal lezers op.

Nieuwe expertbloggers

In 2018 mochten we op HRbase ook enkele nieuwe expertbloggers verwelkomen. Zo zetten Gea Peper en Heleen Mes van het Happinessbureau om en om maandelijks een blog op HRbase. En met succes. 'De 10 kenmerken van het nieuwe belonen  ' van Heleen Mes was afgelopen jaar zelfs een van de best gelezen blogs op HRbase. En ook de ‘5 Tips voor (meer) werkgeluk die verder gaan dan gratis fruit of ee...’ van Gea Peper staat in de top 5 van best gelezen blogs op HRbase.

Arjen Banach startte in de tweede helft van 2018 met bloggen op HRbase. Vergeet die droombaan, zoek een droomwerkgever, blogde hij in oktober. Vaak voegde hij ook een podcast toe, net als Glenn van den Burg die ook al jaren actief is op HRbase. In zijn reeks radioprogramma's "HR creates People Power”, gaat hij met HR-verantwoordelijken in gesprek over de kracht van mensen in organisaties. Een mooie toevoeging aan alle blogs.

Bedankt!
Natuurlijk kunnen we zo nog wel even doorgaan met dit ‘jaaroverzicht’. Het is maar een kort overzicht, dus excuses als we iemand over het hoofd hebben gezien. In ieder geval willen we al onze leden en bloggers heel hartelijk danken voor hun inzet en hun mooie bijdragen. En dat we in 2019 maar weer zulke mooie blogs mogen verwelkomen! De redactie van HRbase wenst iedereen een gezond en gelukkig 2019! Tot ziens op HRbase!

Aantal keer bekeken: 168

Laat een reactie achter

Je moet lid zijn van HRbase - grootste HR netwerk van Nederland om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van HRbase - grootste HR netwerk van Nederland