Vanmorgen vroeg op mijn trein richting Schiphol gestapt. Helaas bleek door een wisselstoring, dat ik tijdelijk niet verder kon dan Utrecht. Ik kon omrijden via Amsterdam Centraal of wachten op de eerst volgende mogelijkheid richting Bijlmer. Ik besloot tot het laatste. Kon ik gelijk de frisse buitenlucht gebruiken om een idee te vormen over mijn nieuwe e-HRM blog.

Al overdenkend, werd mijn blik getrokken naar een, overduidelijk, verliefd stelletje welke het perron opliep. Ze kroelde even door zijn haar, even een hand op zijn billen. Hij keek haar schuin aan, even de hand vast houden. Pril en vers geluk. Ze kwamen precies voor mij staan, wachten op de trein. Al snel kwam deze binnen rollen. Het bleek dat zij enkel mee was om hem weg te brengen. Hij zocht zijn plekje achter het raam en zij vatte post daar tegenover. Parmantig en modern gekleed, enkel laarsje, korte rok, zwarte panty en een grote rode schouder tas. Hij zat eigenlijk nog maar net op zijn plek of zij viste haar iPhone al uit haar rode tas. Alsof het de heilige graal zelf was, werd deze vastgehouden en keek ze niet meer op naar haar vriend. Ik vroeg me af waar ze naar keek, Facebook, Twitter of keek ze snel naar haar digitale salarisstrook of de overuren uitbetaald waren. Ze bleef turen en klikken, zou ze afdelingshoofd zijn? Keek ze naar de ziekmeldingen en de bezetting van de afdeling? De trein zette zich in beweging, een kleine wuif en ze liep weg.

Al snel kwam mijn trein binnen rollen, op richting Amsterdam. Ik stapte gelijktijdig in met een ‘Young Professional’. Nerveus gesneden, zwarte krijtstreep aan, bruine brogues eronder en daaroverheen een bruine trenchcoat. Toevallig zat hij op het bankje schuin tegenover mij. De iPhone werd gepakt, de Dr Dre koptelefoon op. Vervolgens kwam uit zijn aktetas een iPad mini en deze werd op het tafeltje gezet. Ik zat nog steeds in de e-HRM modus. Wat zou hij doen. Inloggen op het bedrijfsportal, het dashboard met de actuele cijfers bekijken, voorbereidingen treffen voor de MT vergadering en nog snel de P&O cijfers bekijken?

De jongen naast me bleek in het bezit van een Samsung. Hij was nog duidelijk een student. Ik besloot stiekem eens mee te kijken, naar zijn beeldscherm informatie. Voordat ik zelf weer mijn e-HRM bril op ging zetten, wilde ik dat toch eens zien. Hij bleek te kijken naar het reclame filmpje over de Audi RS6. Mijn beide benen stonden weer op de grond.

Nog maar kort geleden, discussieerden we in HR land over PC dichtheid, zochten we oplossingen in PC zuilen. Kortom wij wilden wel, maar ja, de techniek! Dat was toch wel een belemmering. En nu? De tools hebben we in handen, laten we alleen niet hopen dat managers ook naar Audi RS6 filmpjes moeten kijken, maar laten we ze aansluiten op HR.

Aantal keer bekeken: 348

Laat een reactie achter

Je moet lid zijn van HRbase - grootste HR netwerk van Nederland om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van HRbase - grootste HR netwerk van Nederland