Hoogste tijd voor een gesprek over jouw nummer 1 op je bucketlist Werkplezier!

Het is genoegzaam bekend dat medewerker die lekker in hun vel zitten, meer gemotiveerd zijn en beter functioneren. Ook is werkplezier een meer dan uitstekend medicijn tegen ziekteverzuim. Het aantal organisaties dat deze organisatie omarmt, stijgt met de dag. Of zij zich hebben laten inspireren door de grondlegger van de positieve psychologie, Martin Seligman, weet ik niet. Maar als ik naar hun beleid en de kenmerken van geluk die hij in zijn boek Gelukkig zijn kun je leren opsomt, kijk sluit ik dat niet uit.


Werken het kan zo leuk zijn. Bekijk het filmpje van de rappende steward.


Werkplezier-vragen

Wat van het idee om in de komende (onvermijdbare?) beoordelingsgesprekken ook eens stil te staan bij vragen als:

- wat geeft mij het grootste werkplezier? Wat doe ik het liefst in mijn werk?

- waar krijg ik energie van? Op welke talenten wordt dan een beroep gedaan?

- waar krijg ik vaak complimenten over? Wat zegt dat over wat ik goed kan?

- wanneer ga ik fluitend naar huis (of naar mijn werk)? Wat heb ik dan bereikt? Welke kwaliteiten van mijzelf zet ik dan in?


Voer een goed gesprek dat er in 2020 toe leidt dat jij nog meer gaat doen waar je al goed in bent.


Stuur mij een berichtje (info@vandenbergtraining.nl)als je een whitepaper over Het Nieuwe Beoordelen / Het Goede gesprek wilt ontvangen met daarin meer over de-sterke-punten-benadering.

Aantal keer bekeken: 23

Laat een reactie achter

Je moet lid zijn van HRbase - grootste HR netwerk van Nederland om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van HRbase - grootste HR netwerk van Nederland