De examens zijn geweest, de vlaggen van de geslaagden hangen nog buiten, de stress voor de uitslag van de herexamens is groot, zowel bij de leerlingen zelf als nog meer bij betrokken ouders. Keuzes voor opleidingen worden definitief gemaakt, de eerste stappen op weg naar carrière gezet. Sommigen gaan eerst maar eens op ontdekkingstocht naar zichzelf, omdat ze nog niet weten wat ze willen, anderen kiezen uit traditie hetzelfde vak als hun ouders en grootouders en weer anderen kiezen voor iets ondanks de tegenstand uit hun omgeving.

Het begin van een carrière
En na het afstuderen, begint het zoeken van de weg in hun loopbaan. Dikwijls is het namelijk niet de studie maar de eerste baan die de loopbaan richting geeft. Soms omdat iemand er achter komt dat wat hij gekozen heeft om te studeren hij echt niet de rest van zijn leven wil zijn en net zo vaak ook omdat de baan bevestiging geeft in de roeping die iemand altijd al gevoeld heeft. Meestal is het echter omdat iemand in een baan terecht komt die niet eens 100% aansluit bij de gedane studie, maar die wel aansluit bij de talenten van de uitvoerder van de werkzaamheden.

Na de eerste baan, volgt de tweede op weg naar een volgende positie. In een stijgende lijn met hier en daar een zijstap en zo nu en dan ook een stapje terug. De tredmolen van het leven met verplichtingen en afspraken bepalen voor een deel de dagelijkse keuze.
Vakantie: rust om na te denken

En dan wordt het vakantie….
Een natuurlijk moment voor contemplatie, zoals onze zuiderburen zeggen. Nadenken over het leven, met dierbaren weer eens het gesprek aangaan over de veranderingen van de sleur. Juist ook omdat je in de vakantie merkt hoe lekker het is om dingen te doen die anders zijn dan anders. Gelukkig zijn zij die erachter komen dat ze helemaal niets willen veranderen. De meesten zullen best bedenken dat ze straks als ze weer thuis komen, toch graag tijd willen blijven maken voor elkaar, het gezin, sporten, gezond eten, een boek lezen, minder tv kijken, minder gehaast leven of welke wensen er ook zijn.

Volhouden van de ideeën
En net als met de goede voornemens in januari, ook nu zijn de ideeën weer snel vergeten. Hoeveel mensen ken je die niet na twee dagen na hun vakantie verzuchten dat ze het gevoel hebben dat ze nooit zijn weggeweest. De dagelijkse gang van zaken is vertrouwd en lastig te wijzigen. Op vakantie is het niet zo moeilijk om een idee te bedenken hoe je je leven anders wilt vormgeven. Wanneer je deze nu op een kaart schrijft en op de laatste vakantiedag naar jezelf stuurt, ontvang je deze na de eerste dagen dat je al weer in het tredmolentje van het dagelijks leven bent gestapt. Met de kaart in je hand kun je weer even terug dromen naar dat leuke plaatsje met het geweldige restaurantje en alle andere leuke herinneringen. En tegelijkertijd heb je weer een reminder voor wat je je hebt voorgenomen. Als je de kaart dan plaats op een plek die je vaker tegen komt, word je er elke keer aan herinnert.

Vakantie op het werk
De vakantietijd is een mooi moment om na te denken over wat je wilt in je leven. Plannen maken en deze omzetten in actie, horen voor mij bij werken aan je eigen duurzame inzetbaarheid. Je kunt natuurlijk wachten totdat je werkgever actie neemt, maar misschien ben je dan wel te laat met het invullen van de mogelijkheden en wensen die je zelf hebt. Als HR afdeling kun je natuurlijk ergens posters ophangen die mensen associëren met vakantie: tropisch eiland, smal straatje in een zuidelijk land, bergen of juist bos, de mogelijkheden zijn legio. Met een slogan erbij dat medewerkers daar kunnen nadenken over de veranderingen die ze willen inzetten.

Onderhoud je loopbaan
Op die manier krijgt duurzame inzetbaarheid op een zeer laagdrempelige manier aandacht en worden medewerkers uitgenodigd om na te denken over waar ze over 5 jaar willen staan. Wentelingen in carrières kosten tijd. Om tijdig te beginnen met zaaien, zorgt ervoor dat je kunt oogsten als je eraan toe bent.

Aantal keer bekeken: 294

Laat een reactie achter

Je moet lid zijn van HRbase - grootste HR netwerk van Nederland om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van HRbase - grootste HR netwerk van Nederland