Prof. Roos Vonk, hoogleraar psychologie aan de Radboud Universiteit en o.a. columniste bij Intermediair lanceerde deze week www.eersteindruk.nl. Op deze site kan iedereen zijn eerste indruk geven aan de hand van een filmpje over jou. 'Handig bij sollicitaties', aldus Vonk.

Een video’tje van mezelf maken ging wel, maar het was wel handig dat mijn vrouw de camera hanteerde. Na drie keer vond ik het wel best, het moet geen ingestudeerd verhaal worden, het gaat om een eerste indruk, vers van de lever. Het enige wat ik aan voorbereiding deed was een nette trui aantrekken en mijn bureau opruimen. Dat mag, vind ik, want als iemand mij nu zou ontmoeten zou ik ook even een trui aantrekken en de ergste rommel op mijn bureau uit zicht leggen. Inloggen, uploaden, klaar. Eerlijk is eerlijk, het is een eenvoudig klusje. En? Na welgeteld dertig seconden krijg ik al mijn eerste terugkoppeling. ‘Aardige man’ staat er. Hmm., degene die mij als eerste heeft beoordeeld is geen gepromoveerd psycholoog of een door de wol geverfde HR Manager, dat is jammer, maar misschien komt het nog.

De kracht van deze site bestaat uit geven en nemen en ik moet ook wat terugdoen, vind ik. Dus ik ga video’s beoordelen. Ik kies voor een vrouw, jonger dan mezelf en beoordeel haar als warm, open, eerlijk, betrokken, maar ook onzeker en zoekend. In haar filmpje vraagt ze of ik wil gokken wat haar studie is, maar daar waag ik me niet aan. Ik denk overigens een sociale studie, maar ik zet het er niet bij. Het moet geen spelletje zijn, het ging om indrukken over iemands persoonlijkheid. En wat blijkt, mijn waarnemingen komen heel goed overeen met dat van de andere beoordelaars. Sommigen uitgebreider dan anderen, sommige geven er een verklaring bij. ‘Je hebt een sjaal om, dus je hebt iets te verbergen’ schrijft iemand. Ja, ja, of ze is erg milieubewust en stookt de verwarming nooit hoog. Heel diep gaan de commentaren verder niet.

Een vermakelijke website. Erg vermakelijk zelfs, leuker nog dan youtube. Een hulpmiddel bij sollicitaties? Ik weet het niet. Sollicitanten die open staan voor dit middel zullen hun eerste indruk niet direct aanpassen omdat een anonieme websitebezoeker iets van ze vindt, daar is meer voor nodig. En bedrijven? Een filmpje zegt meer over iemands communicatie dan een CV. Meer ook dan een pasfoto. Maar een selectiemiddel? Ik betwijfel het en heb vanaf de start ervaring opgedaan met bijvoorbeeld www.videorecruitment.nl. Echt door het dak zijn die nooit geschoten. Als een CV aansluit bij de harde eisen is een gesprek tussen twee mensen nodig om de persoonlijke aansluiting te toetsen. Of krijgen we over een tijdje afwijzingen in de trand van ‘UW CV sloot goed aan, maar we ervoeren te weinig klik op het filmpje?’ Mischien zit ik er wel helemaal naast en wordt het werk van een levende recruiter wel overbodig. Wilt u in dat geval deze column als open sollicitatie beschouwen? Mijn filmpje vindt u op www.eersteindruk.nl. Ik ben die aardige man met die nette trui.

Aantal keer bekeken: 86

Laat een reactie achter

Je moet lid zijn van HRbase - grootste HR netwerk van Nederland om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van HRbase - grootste HR netwerk van Nederland

Reactie van Mattie Duivis on 29 december 2009 at 11:13am
Beste Michiel,
Eigenlijk kan ik een gedeelte van mijn vorige reactie op het artikel: "Buikgevoel of testen" hier ook wegschrijven want het is in grote lijnen ook hier van toepassing'.
"Wij allen gebruiken onze talenten en vervullen overal, onder diverse omstandigheden, andere rollenpatronen, soms ingestudeerd, in andere gevallen ontstaan zij als vanzelf (ofwel van nature).

What you see is not always what you get!!!!!"


Hartelijke groet,
Mattie Duivis