Fysieke arbeid vergroot kans op zelfmoord

De relatie tussen werk en zelfmoord is veranderd. Waar vroeger vooral de aanwezigheid van wapens, gif of medicijnen werknemers tot zelfmoord dreef, is het nu vooral de aard van het werk. Mensen die fysieke arbeid verrichten, blijken vaker te kiezen voor suïcide dan werknemers in andere beroepen.

Onder vrouwen is er juist een omgekeerde link tussen werk en zelfdoding. Daar is het risico juist kleiner onder de werkneemsters die fysiek werk doen dan onder vrouwen in andere beroepen. Mannen worden veel vaker tot zelfmoord gedreven door hun werk dan vrouwen.
Lees het volledige bericht op pwdegids.nl

Aantal keer bekeken: 503

Laat een reactie achter

Je moet lid zijn van HRbase - grootste HR netwerk van Nederland om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van HRbase - grootste HR netwerk van Nederland

Reactie van Paul van Beaumont on 17 mei 2013 at 12:22pm

Ik vind het ook wel erg kort door de bocht gesteld. Persoonlijkheid lijkt mij een veel grotere rol spelen dan de aard van werk. Fysieke arbeid alleen zal nooit de enige reden zijn om (eerder) tot zelfdoding over te gaan. Sociaal economische reden en meervoudige problematiek zal een grotere rol spelen. De waardering voor mensen die zwaar werk doen is relatief laag en dat brengt wel een afbreukrisico met zich mee.

Reactie van Adriana Fonseca on 16 mei 2013 at 2:24pm

Ik heb dit artikel reeds bij PWGids gelezen maar ik wil graag hier mijn mening achterlaten.
Het belangrijkste punt is dat de titel van het artikel de inhoud van het artikel zelf niet vertaalt! Precies andersom, zet de lezers op de verkeerde spoor.
“De werknemers met het hoogste risico verrichten nu bijna allemaal fysieke arbeid, zoals bouwvakkers, stukadoors, vuilnisophalers en glazenwassers. Sociaal-economische factoren spelen daarbij volgens de onderzoekers een grote rol.”
Hierboven staat niet dat fysiek arbeid de kans op zelfmoord vergroot!! Volgens mij is de schrijver va dit artikel uit de bocht gevlogen met de keus van de titel.
Op de site van PWGids is een zeer goede reactie van een manisch-depressieve werknemer die fysieke arbeid verricht. Deze reactie op dit artikel is aangeraden om te lezen.
Min puntje voor de schrijver en voor de site die het publiceert, denk ik.
..